Zadar

POSTIGNUT DOGOVOR OKO RASPODJELE SREDSTAVA

Rebalans po drugi put: KK Zadar i SC Višnjik dobivaju po tri milijuna kuna kapitalne pomoći

Najvažnija je "novost" povećanje iznosa za financiranje KK Zadar u iznosu od 3 milijuna kuna

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić sazvao je za četvrtak 2. prosinca 6. sjednicu na kojoj će se naći sporne točke o rebalansu, koje su pale na prošloj sjednici.

Najvažnija je "novost" povećanje iznosa za financiranje KK Zadar u iznosu od 3 milijuna kuna, na koje je Enio Meštrović sa svojim klubom pristao nakon ispunjenja traženih uvjeta - smjene odgovorne osobe (Branimir Longin), novog sastava Nadzornog odbora te dostavljanje financijskog izvještaja za prošlu sezonu. Kako smo nedavno pisali, ono nije sjajno, jer je KK Zadar u njoj ostvario do sada najveći gubitak od 10,7 milijuna kuna. Tri milijuna kuna Gradsko vijeće daje samo za financiranje sadašnjeg pogona i potreba radne zajednice i prve momčadi. Dug prema Višnjiku od 14 milijuna kuna, dugovi po predstečajnoj nagodbi i ostali vjerovnici neće dobiti ništa iz ovog iznosa. Hoće li poslovanje kluba biti održivo na duge staze i pod kakvim uvjetima pitanje je na koje će se tek tražiti odgovor.

Dogovor oko rebalansa postignut je na sastanku na kojem su uz HDZ bili predstavnici kluba Enija Meštrovića, Akcije mladih i Domovinskog pokreta. SDP je jedini koji je ostao izvan dogovora.

U istoj točki o programu javnih potreba u sportu rebalansom se daje dodatnih 1,3 milijuna kuna Višnjiku za povećano korištenje sportske dvorane u vrijeme nakon lockdowna te još 300.000 kuna za korisnike sportske rekreacije i sportskih udruga na atletskoj stazi i otvorenim sportskim terenima. Kako je su se u rebalansu našli i neki zaostaci - izrada dva urbanistička plana vrijedna 400 tisuća kuna, koje se samo transferiraju preko Višnjika, izrada teniskog balona od 600.000 kuna (Ministarstvo je Gradu za to već dostavilo 350.000) te 400.000 kuna iz lanjskog proračuna za projekt svlačionica, koji je realiziran u ovoj godini, ispada da će se po svim stavkama i Višnjiku isplatiti oko 3 milijuna kuna kapitalne pomoći.

Inovativni Zadar dobiva 800.000 kuna, Tržnica d.o.o. Zadar 200.000 kuna, a za izgradnju komunalnih vodnih građevina povećanje je 1,6 milijuna kuna. Liburnija će jedina dobiti manje kapitalne pomoći nego je planirano, smanjenje je milijun kuna.

U programu potreba u predškolskom i školskom odgoju navedeno je financiranje produženog boravka u OGŠ Sv. Benedikta i Katoličkoj osnovnoj školi Ivo Mašina, iznosi za pomoćnike u nastavi, školsku prehranu... Izmjena ima u kulturi, tehničkoj kulturi, novca se našlo i za manifestacije na Adventu.

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA