Biznis

STATISTIČKI PODACI ZADARSKOG GOSPODARSTVA

Ikić: Nikad manje nezaposlenih, izvoz raste a računa više 100 posto

Ove je godine na zadarskom području izdano 100 posto više fiskalnih računa nego li godinu dana prije, a čak 51 posto više nego 2019. godine, podatak je koji je najviše iznenadio predsjednik HGK Županijske komore Zadar, Denis Ikića.

Ove je godine na zadarskom području izdano 100 posto više fiskalnih računa negoli godinu dana prije, a čak 51 posto više nego 2019. godine, podatak je kojim je najviše iznenadio predsjednik HGK Županijske komore Zadar, Denis Ikića.

On je na jučerašnjoj dodjeli priznanja najboljima podsjetio na optimizam kojeg su zadarski gospodarstvenici iznijeli prije ljeta.

- I bili su u pravu, ustvrdio je Ikić. Turistička sezona je svih iznenadila. Čak su i hotelijeri, naveo je presjednik Ikić, imali 200 posto više računa negoli godinu dana ranije.

A u toj početnoj kriznoj korona godini izgubljeno je 1.800 radnih mjesta, iako je na kraju godine broj zaposlenih bio veći nego godinu ranije, ali to samo zahvaljujući Vladinim mjerama za očuvanje radnih mjesta, istaknuo je predsjednik zadarske komore. Mjere na području Zadarske županije u protekla dva mjeseca koristi 200 poslodavaca za 500 zaposlenih.

Nikada veća zaposlenost od 60 tisuća osoba u Zadarskoj županiji, a nikad manje nezaposlenih - svega tri tisuće, dodao je Ikić najnovije podatke iz rujna.

A prošle 2020. godine, plaće su ipak porasle za dva do tri posto. Za razliku od turizma u kojem je lani izgubljeno 1.7 milijarde prihoda, građevina i ribarstvo s preradom povećali su prihod za pola milijarde kuna, samo su neki od statističkih podataka kojima je Denis Ikić razveselio sudionike svečarskog skupa zadarske komore.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA