Zadar

NAJDUŽE SE RADILO U SUKOŠANU

Inspekcija dosad prijavila preko 20 zadarskih kafića, tri proteklog vikenda

U redovnom nadzoru epidemioloških mjera službe su proteklog vikenda uočile tri kafića koja su bila otvorena iza dopuštenih 20 sati.

U redovnom nadzoru epidemioloških mjera službe su proteklog vikenda u Zadarskoj županiji uočile tri ugostiteljska objekta koja su bila otvorena iza dopuštenih 20 sati.

- Od PU zadarske zaprimili smo 3 obavijesti o počinjenom prekršaju u svezi prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata na širem zadarskom području temeljem kojih ćemo protiv predmetnih ugostitelja pokrenuti prekršajne postupke, službene su informacije iz središnjice Inspektora kao krovne institucije za prijave ove naravi.

Kako doznajemo, najduže se radilo u Sukošanu, gdje je jedan objekt goste posluživao do 00:30 sati kada im je banula policija. Puno, ali ne i dovoljno ranije zatvorili su kafići u Biogradu (21:30 sati) i Starigradu (20:30 sati).

Od popuštanja mjera, 1. ožujka, zbog različitih je nepravilnosti prijavljeno na desetke zadarskih ugostitelja kojima je, kao i brojnim građanima, dosta mjera.

- Turistički inspektori Državnog inspektorata, Ispostave u Zadru, u razdoblju od 1. ožujka do danas podnijeli su 16 optužnih prijedloga protiv ugostitelja koji se nisu pridržavali mjera Stožera CZ Republike Hrvatske. Nadalje, izdali su i 4 prekršajna naloga ugostiteljima koji su u trenutku inspekcijskog nadzora obavljali ugostiteljsku djelatnost u zatvorenom dijelu ugostiteljskog objekta pri čemu je predmetnim ugostiteljima rješenjem zabranjeno obavljanje ugostiteljske djelatnosti u zatvorenom dijelu ugostiteljskog objekta, a koje rješenje je izvršeno odmah pečaćenjem opreme u zatvorenom dijelu predmetnih ugostiteljskih objekata, informirali su nas u Inpektoratu dodajući kako posljednji i dalje mogu obavljati svoju djelatnost na otvorenome te dostavom, odnosno preuzimanjem.

Uz turističke u svakodnevnom su nadzoru i sanitarni inspektori Ispostave Zadar koji provjeraju je li na terasama otvoreno više od polovice stijena od pleksiglasa, plastike ili stakla. Od 1. ožujka izdali su 15 rješenja kojima su ugostiteljima naredili da prostor bude otvoren prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ako ugostitelji zbog materijala kojima su stijene pričvršćene nisu u stanju to osigurati na licu mjesta, daje im se rok od dva dana kojeg su, kako doznajemo, dosad svi ispunili. Nakon toga pod budnim su okom inspektora kako se kršenje mjera ne bi ponovilo nakon prvog upozorenja.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA