SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 10835File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '10835', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Istarski kamen na plaži Kolovare, uskoro i dekorativni beton - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

FOTO: RADOVI NA UREĐENJU OBALE U ZAVRŠNOJ FAZI

Istarski kamen na plaži Kolovare, uskoro i dekorativni beton

Na gradilište plaže na Kolovarama pristigli su kameni blokovi koji upućuju da će taj dio obalnog pojasa zablistati bijelinom istarskog kanfanara.

Na gradilište plaže na Kolovarama pristigli su kameni blokovi koji upućuju da će taj dio obalnog pojasa zablistati bjelinom istarskog kanfanara.

Iz Kamenoloma Pazin kupljen je kamen kojim će se popločati 127.77 metara dužnih obale na Kolovarama (isti je kamen korišten za popločavanje Trga Petra Zoranića i Poljane). Kamen će biti ugrađen kao rubnjak u širini od jednog metra. Nakon toga dolazi dekorativni beton (kao na Muraju) u širini od četiri metra i još jedan takav pojas izdignut kao kaskada na 1.20 nadmorske visine, doznajemo od projektanata Pere Marušića.

U ovom zahvatu uređenja pojasa od 140 metara, obalni pojas koji je do sada bio pod plimom mora izdignut je na 80 centimetara. Na njega će se postaviti izrađeni kameni rub.
U izradi je i probno polje za nalijevanje ploha dekorativnog betona koje će se izmjenjivati s onima od kompozitnog drva. U resoru Odjela za komunalne poslove nadovezuje se hortikulturno uređenje tog zapuštenog dijela zelene površine uz bedem na Kolovarama.

Time će se završiti uređenje dviju faze plaže Kolovare, od ograde s polurazrušenim plažnim objektom do ograde uz bazen Kolovare. Što će biti s tim dijelom ograde, koju bi trebalo skinuti i nastaviti uređenje još 40 metara obalnog pojasa do samog bazena, to je stvar političke odluke. Projekt je spreman.

Prema informaciji Ante Ćurkovića, v.d. pročelnika Odjela za EU fondove koji je nositelj i ovog projekta Grada Zadra, radovi, koje izvodi Minigradnja, trebali bi se završiti za mjesec dana, pod uvjetom da ne bude...što sve može biti u ovim nesigurnim korona vremenima.

 

Uređuje se plaža Kolovare
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA