Zadar

IZBOR POTPREDSJEDNIKA KALMETI U ŽO HDZ-A

Ivana Dević izgubila, ali osjeća se kao pobjednik

Umjesto same stranke, iz koje još nisu izašli sa službenim rezultatima unutarstranačkih izbora, o izboru novih potpredsjednika Županijskog odbora HDZ-a javnost je obavijestila jedna od kandidatkinja, Ivana Dević.

Umjesto same stranke, iz koje još nisu izašli sa službenim rezultatima unutarstranačkih izbora, o izboru novih potpredsjednika Županijskog odbora HDZ-a javnost je obavijestila jedna od kandidatkinja, Ivana Dević.

- Unutarstranački izbori u HDZ-u su završili i ja sam kao kandidat za potpredsjednicu stranke izgubila, javila je bivša načelnica Općine Lišane Ostrovičke koja je bila jedna od petero kandidata za četiri potpredsjednika Božidaru Kalmeti. Podsjetimo, stranačkim dogovorom otpala su trojica kandidata, Željko Šoša, Martin Baričević i Branko Kutija, kako bi prošli Josip Bilaver, Jure Fabijan, Milivoj Kurtov i Božidar Longin.

Priopćenje Ivane Dević objavljujemo u cijelosti:

- Prvenstveno se želim zahvaliti svima koji su jučer svoje vrijeme posvetili meni, izašli na izbore i zaokružili moje ime. Preko 1700 puta vam svima hvala.

Moram se zahvaliti članovima Ražanca koji su u iznimno velikom broju izašli (250 članova) i sudjelovali u demokratskim procesima naše stranke. Iako ja nisam bila njihov izbor uistinu im treba odati priznanje na strpljenju i čekanju u redu zbog epidemioloških mjera, a sve kako bi doprinijeli demokratizaciji naše stranke.

Od srca do neba i natrag hvala Benkovcu, Gračacu i Jasenicama u kojima sam i pobijedila. Hvala vam. Zbog vas se osjećam kao pobjednik iako sam izgubila. Moj „kamen" je pored državnog tajnika i župana odabrao mene! Vjerovao u mene, pružio mi potporu. I stoga vam uistinu hvala! Vi ste dokaz kako se rad i karakter ipak cijene i vrednuju.

Hvala i drugim općinama: Stankovcima, Preku, Pašmanu, Poličniku, Ninu, Privlaci, Starigradu.... Nisam vam bila prvi izbor, ali ste mi pružili značajnu potporu i zato vam hvala, od srca hvala.

Kao što pravila nalažu, s obzirom da sam se kandidirala za potpredsjednicu županijske organizacije, ne mogu se kandidirati za županijski odbor. Unatoč tome bila sam ustrajna kao kandidat i htjela sam vidjeti koliko članovi HDZ-a mene cijene, uvažavaju i koliko me žele u rukovodećim strukturama. Rezultati izbora su pokazali da ne žele. Ovdje završava ili barem trenutno zastaje moja županijska politička aktivnost.

I dalje ću ostati član stranke, raditi na dobrobit naše zajednice, jer, koliko god to populistički zvučalo, uistinu vjerujem u potencijal ove županije i ovih ljudi. Uistinu vjerujem kako rad i poštenje u životu isplate.

Čestitam predsjedniku županijske organizacije, mojim kolegama protukandidatima, svim izabranima predstavnicima na gradskim i općinskim razinama.

Još jednom, hvala svima koji su vjerovali u mene.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA