Zadar

COIN ZVIJEZDA U BRUXELLESU

Ivana Maletić: Zadar se kroz ovaj projekt pozicionira za budućnost

Zadarski projekt "Coworking Zadar - suradnjom do inovacija" zasjao je ovaj tjedan u Bruxellesu. U sklopu inicijative "Neka zvijezde sjaje" projekt kojim je stvoren prvi coworking prostor u Zadru, na Putu Murvice, predstavljen je na izložbi u Europskom parlamentu.

Zadarski projekt "Coworking Zadar - suradnjom do inovacija" zasjao je ovaj tjedan u Bruxellesu. U sklopu inicijative "Neka zvijezde sjaje" projekt kojim je stvoren prvi coworking prostor u Zadru, na Putu Murvice, predstavljen je na izložbi u Europskom parlamentu. 

Inicijativu su pokrenuli zastupnici iz devet zemalja članica, a osim COIN-a, odabrana su još četiri hrvatska projekta: "Revitalizacija Tvrđave sv. Mihovil u Šibeniku", "Znanjem do toplog doma", "Sisačko - moslavačka županija - središte gaming industrije" te "Osteogrow".

- Ove su projekte naši građani prepoznali kao vrijedne i zanimljive te ih predložili na natječaju prošle godine. Tražili smo različite projekte sa značajnim utjecajem na društvo, važne za širenje potencijala gospodarskog rasta. Ostala sam iznenađena koliko fenomenalne projekte imamo. COIN je jako interesantan jer je izgrađena infrastruktura u kojoj okupljaju poduzetnici, mladi inovatori, ljudi koji putuju svijetom i obavljaju svoje poslove. Na takvim mjestima oni se povezuju, razmjenjuju ideje, rade zajedno. Hrvatska je privlačna destinacija, a svijet je postao digitalan, posao se može raditi iz bilo koje države i tu Hrvatska zaista može graditi svoju šansu. Zadar se kroz ovaj projekt zapravo pozicionira za budućnost. Moramo uhvatiti korak s vremenom i s ovakvim projektima to radimo. I to je ono što može podići naše gospodarstvo tako da se Hrvatska ne oslanja samo na turizam koji se temelji na moru, suncu i ugostiteljstvu, već i na razmjeni znanja, ideja i poduzetničkim projektima, poručila je europarlamentarka Ivana Maletić. 

Certifikat je u ime partnera na projektu preuzeo Josip Milić, voditelj Odsjeka za pripremu i provedbu EU projekata Grada Zadra, koordinatora projekta vrijednog 5,1 milijun kuna, uz 85% sufinanciranja. 

- Počašćeni smo što je Inicijativa „Neka zvijezde sjaje" prepoznala naš projekt kao primjer uspješnog projekta koji je pozitivno utjecao na razvoj lokalne zajednice i kvalitetu života iste. Također smo izuzetno smo ponosni što je prepoznat trud Grada Zadra i projektnih partnera u implementaciji ovog projekta te što je projekt „Coworking Zadar" predstavljao Hrvatsku na navedenoj konferenciji i izložbi u Bruxellesu. Sa zadovoljstvom mogu ustvrditi da je COIN postao središnje i prepoznatljivo mjesto za poticanje mikro poduzetništva u Zadru, pružajući svu odgovarajuću poslovnu infrastrukturu te inovativnu, poticajnu radnu atmosferu poduzetnicima, na taj način omogućujući i olakšavajući im da uspiju pokrenuti svoj posao ili poslovnu ideju a ova nagrada to samo potvrđuje, poručio je Milić.

Svečanosti su nazočili i predstavnici partnera na projektu - Renata Marušić, voditeljica Odjela za provedbu EU projekata iz Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, te suvlasnik tvrtke Futuro Hrvoje Grandov u ime Udruženja obrtnika Zadar. Partneri na projekti bili su i Zadarska županija, Županijska komora Zadar, a suradnici Sveučilište u Zadru, Poduzetnički inkubator Zadar i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka. Rezultati zadarskog projekta prikazani su i u posebnoj knjizi o najuspješnijim EU projektima iz devet država. 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA