Zadar

ZA IZMJEŠTANJE TRAFOSTANICE S NOGOSTUPA

Iz HC-a kažu da nemaju građevinsku dozvolu, a iz HEP-a?

Hrvatske ceste još nisu završile projekt obnove državnih cesta kroz Zadar, započet u jesen 2018. godine.

Hrvatske ceste (HC) još nisu završile projekt obnove državnih cesta kroz Zadar, započet u jesen 2018. godine.

Svojedobno su iz HC-a najavili kako će do kraja veljače izmjestiti trafostanicu HEP-a, kako bi dovršili nogostup uz Ulicu Nikole Šubića Zrinskog, da bi jučer rekli kako još nije ishođena građevinska dozvola. Iz HEP-a su poručili kako je obaveza investitora, u konkretnom slučaju Hrvatskih cesta d.o.o., izraditi projekt i ishoditi građevinsku dozvolu za izmještanje predmetne trafostanice. Trenutno je investitor u fazi pripreme projektne dokumentacije, navode iz službe za informiranje HEP-a, od kojih smo jučer dobili odgovor gotovo u isto vrijeme kada nam je stigao i iz Hrvatskih cesta na isto pitanje.

Iz Hrvatskih cesta, međutim, nisu nam odgovorili kad će predati zahtjev za tehničkim pregledom te rekonstruirane ulice uz bolnicu. Prošli put su rekli da prikupljaju dokumentaciju, a sada je jasno da iz nekih čudnih razloga odnosa između dva državna javna poduzeća, posao prema građevinskoj dozvoli nije niti završen.

Novac sigurno nije u pitanju zbog čega Ulica Nikole Šubića Zrinskog nije dovedena do faze tehničkog pregleda, nakon čega se dobiva uvjetna ili čista uporabna dozvola. Ukupna vrijednost izvedenih radova povećana je za tri milijuna kuna u odnosu na ugovor sa Sarađenom koji je potpisan na 32 milijuna kuna. Kako je Ulica Nikole Šubića Zrinskog praktički još gradilište, oni su odgovorni za sve što se u njoj događa.

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA