Biznis

DRUGI KRUG REZERVIRAN NA lLUXURY REAL ESTATE

Iz Luke zamrsili prodaju dionica postojećim dioničarima da bi je "veliki" dokapitalizirali

Nakon što je skupština dioničara Luke zadar donijela odluku o dokapitalizaciji u iznosu od 45 milijuna kuna, upućen je javni poziv za upis novih dionica kojima je nominalna cijena 200 kuna po jednoj dionici.

ZADAR - Nakon što je skupština dioničara Luke Zadar donijela odluku o dokapitalizaciji u iznosu od 45 milijuna kuna, upućen je javni poziv za upis novih dionica kojima je nominalna cijena 200 kuna po jednoj dionici.

Nove dionice nude se na prodaju u prvom i u drugom krugu. U prvom krugu pravo upisa dionica imaju postojeći dioničari Društva. To je dodatna mogućnost koja je nakon pobune tzv. malih dioničara odlučena na skupštini dioničara, održanoj krajem kolovoza.
Ali tu je prema uputama javnog poziva dana jedna, javnosti prilično nerazumljiva formula koja kaže kako „maksimalni broj dionica koje postojeći dioničar može upisati u prvom krugu dobiva se tako što je ukupan broj Novih dionica od 250.000 podijeli sa 106.246 - ukupan broj postojećih dionica Društva, te pomnoži s brojem dionica koje postojeći dioničar ima na dan saziva Glavne skupštine odnosno 12. 7. 2017. godine. U slučaju da opisani izračun ne rezultira cijelim brojem, rezultat se zaokružuje na prvi niži cijeli broj".
Za razjasniti ovaj matematički izračun, potencijalni kupci imaju 30 dana vremena za upis novih dionica.

Dakle, sudionici prvog kruga svoje će „Upisnice ispunjavati na način da upišu broj dionica koji upisuju te iznos upisa koji predstavlja umnožak cijene dionice i broja dionica koje se upisuju".
Drugi krug je puno jednostavniji i namijenjen je zagrebačkoj tvrtki Luxury Real Estate koja ima pravo upisati sve nove dionice koje nisu upisali postojeći dioničari. Oni imaju 10 dana za upis dionica, kojim bi se kako je odlučeno na skupštini povećala vrijednosti Luke za 45 milijuna kuna. Luxury Real Estate je tvrtka koja se bavi nekretninama, a preko nje bi u Luku ušao navodno kineski kapital.

Ako u roku od godinu dana, a to je do 31. kolovoza 2018. godine ne dođe do povećanje temeljnog kapitala Luke Zadar u sudskom registru, tada se vraća novac uplatiteljima iz prvog kruga. Bez odgode ali i kamate. Nove dionice se neće izdavati prije upisa dokapitalizacije po trećoj prodaji dionica Luke Zadar, navodi se u javnom pozivu iz te tvrtke u Gaženici.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA