Zadar

BESPLATNO ZA MLADE

Iz Prizmine radionice ka festivalu kreativnosti u Belgiji

U subotu, 27. veljače s početkom u 10 sati u klubu za mlade Tamo Iza, na adresi Obrovački odvojak 6, Gračac (u zgradi, iza pošte) održat će se radionice pod nazivom Kreativni kutak: Assemblage.

U subotu, 27. veljače s početkom u 10 sati u klubu za mlade Tamo Iza, na adresi Obrovački odvojak 6, Gračac (u zgradi, iza pošte) održat će se radionice pod nazivom Kreativni kutak: Assemblage.

Radionice su besplatne i namijenjene su kako početnicima tako i naprednim polaznicima.

Asocijacije, metafore, analogije i simboli polaznici će koristiti prilikom oblikovanja i izražavanja ideja, a sve to uz komunikaciju sa ostalim sudionicima. Koristeći svakodnevne predmete i reciklirane materijala izrađivat će umjetnička djela.

Za svaku radionicu je osiguran materijal, grickalice i osvježenje. Radionica uči osnovama likovne tehnike koja se koristi i grupno ili u paru, a ponekad i samostalno, razvijati vještine korištenja likovne tehnike. Trajanje radionice je 120 minuta.

Voditelji su Barbara Ivković Cikač, magistra slikarstva i profesorica likovne kulture i Boris Cikač, magistar kiparstva i profesor likovne kulture.

- Kroz seriju radionica "Kreativni kutak" moći ćeš otkriti i naučiti osnove slikarstva, kiparstva, crteža, grafike, dizajna, fotografije, land art, street art. Koristiti ćeš razne likovne materijale, poput olovke, kolaža, slikarske boje, drva, stiropora, kartona i sl., najavili su organizatori.

Nakon serije radionica najbolji radovi i njihovi autori će besplatno sudjelovati na trodnevnom festivalu kreativnosti mladih u Belgiji i imati priliku upoznati vršnjake i uživati u glazbi, filmu, izložbama, igrama i sl.

"Kreativni kutak" provodi se u okviru projekta CommUnity: Build Communities - Create Peace. Organizacija ove radionice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Fonda za unutarnju sigurnost - Instrumenta za financijsku potporu policijskoj suradnji, sprječavanju i suzbijanju kriminala i upravljanju kriznim situacijama i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena tijekom radionice isključiva su odgovornost Udruge Prizma i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije. Europska komisija ne prihvaća odgovornost za korištenje iznesenih informacija. Sadržaj i stavovi izneseni tijekom događaja odgovornost su Udruge za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA