Biznis

JOŠ UVIJEK SE TRAŽI KUPAC ZA NEKRETNINE

Iz stečaja Vigensa prvi namireni radnici, najviše dobili Elvira Sterle i Venci Medić

Stečajni zakon propisuje da u prvi isplatni red idu neisplaćene plaće zaposlenicima, pa će tako najviše novca otići bivšoj direktorici i vlasnici Elviri Sterle te njezinom poslovnom partneru Venciju Mediću

Trgovački sud u Zadru proveo je prvu djelomičnu diobu novca prikupljenog u prodaji imovini Vigensa, kojom su prema prijedlogu stečajne upraviteljice Radojke Danek namirene tražbine prvog isplatnog reda. Najvrjednija imovina, poljoprivredno zemljište s gospodarskim objektima, i dalje čeka kupce, ali je prodano nešto junica i teladi, dobiveni su i državni poticaji te je Danek za diobu prikupila blizu 1,5 milijun kuna.

Stečajni zakon propisuje da u prvi isplatni red idu neisplaćene otpremnine zaposlenicima, pa će tako najviše novca otići bivšoj direktorici i vlasnici Elviri Sterle te njezinom poslovnom partneru Venciju Mediću, koji su tvrtku vodili do njezinog odlaska u stečaj. Sterle će dobiti petinu ukupnog iznosa isplaćenih tražbina - 303.845,96 kuna, a Medić oko 250 tisuća. Ostali menadžeri dobit će do 100 tisuća kuna, zaposlenici tridesetak tisuća, dok će država namiriti oko 250 tisuća kuna neplaćenog poreza.

Zagrebačka banka, odnosno švicarska tvrtka DDM invest III AG kojoj je prepustila svoje tražbine, morat će se namiriti iz prodaje preostalih nekretnina i opreme, na koju dijelom založno pravo ima Venci Medić. Stečajna upraviteljica do tada mora održavati hladni pogon tvrtke, za što je angažirano osam zaposlenika, koji i dalje primaju plaću.

 

 

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA