Zadar

OVO MU NIJE PRVI PUT

Iza rešetaka direktor zadarskih tvrtki - prevario druga poduzeća za 400 tisuća kuna

Direktor zadarskih tvrtki, 51-godišnji E. K., priveden je zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju.

Direktor zadarskih tvrtki, 51-godišnji E. K., priveden je zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju.

Policija je utvrdila da je tijekom 2015., 2016. i 2018. godine u svojstvu vlasnika i direktora dva trgovačka društva različitih djelatnosti, čiji imena imaju poveznicu s poljoprivredom, u namjeri pribavljanja značajne imovinske koristi za sebe i svoje firme, stupao u kontakt s odgovornim osobama više firmi iz unutrašnjosti Republike Hrvatske koje su imale nenaplaćena novčana potraživanja od trećih trgovačkih društava. S navedenim trgovačkim društvima sklopio je ugovore o ustupanju potraživanja, obvezujući se da će kroz poslovanje svojih firmi naplatiti njihova potraživanja i novčane iznose umanjene za proviziju od 2% doznačili na njihove račune.

- No nakon što su novčana dugovanja isplaćena na račun njegovih trgovačkih društava, 51-godišnjak je samo manji novčani iznos doznačio na račune oštećenih firmi, a sav ostatak zadržao za sebe i svoja društva. Navedenim kaznenim djelima sebi je priskrbio i trgovačka društva oštetio za 402,000 kuna, iznio je rezultate istraživanja voditelj krim policije Bore Mršić.

Uz kaznenu prijavu zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, E. K. je u utorak ispitan od strane Općinskog državnog odvjetništva nakon čega je u srijedu odveden na ročište kod suca istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je odredio istražni zatvor.

Kako doznajemo, riječ je iskusnom prevarantu koji je u više navrata ranije prijavljivan zbog sličnih kaznenih djela. Velik dio njegovih tvrtki danas je ugašen.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA