Biznis

PROGRAMIRANI STEČAJ

Iza Vražapa ostala dva kombija i 6,4 milijuna duga

Od imovine tvrtka ima dva dostavna vozila vrijedna ukupno oko 10.000 eura te sitni inventar i uredsku opremu vrijednu oko 20.000 kuna

Čakovečki mlinovi provode najavu o programiranom stečaju Vražapa, nekadašnjeg lokalnog pekarskog lanca kojega su godinama imali u posjedu, ali su ga se na kraju odlučili riješiti zbog nagomilanih dugova.

Zastupnik Vražapa Oleg Hajnc iznio je na ročištu podatak kako ne posluju od 1. rujna i imaju dva zaposlenika. Od imovine tvrtka ima dva dostavna vozila vrijedna ukupno oko 10.000 eura te sitni inventar i uredsku opremu vrijednu oko 20.000 kuna. Prije dvije godine prodana je stara pekara vrijedna milijun kuna, potraživanja od kupaca su 127.142,19 kuna, naveo je Hajnc.

Žiro račun je u blokadi zbog duga od oko 6,4 milijuna kuna, koji se gotovo u cijelosti odnosi na matičnu tvrtku Čakovečki mlinovi. Na osnovu zadužnica podmiren je manji dio duga, oko 300 tisuća kuna, pa Čakovčani ostaju pri zahtjevu za otvaranjem stečajnog postupka. Prodajom vozila i opreme namirit će se još jedan mali dio, nakon čega Vražap zauvijek odlazi u povijest.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA