Sport

SPREMNI ZA IZAZOVE

Izbornik Martić posjetio dio reprezentacije Davisova kupa

Vedran Martić, izbornik hrvatske reprezentacije Davisova kupa, danas je posjetio Bornu Ćorića, Matiju Pecotića, Bornu Goju i Nina Serdarušića koji se od 18. svibnja na teniskom kompleksu ŠC-a Višnjik pripremaju za sezonu.

Vedran Martić, izbornik hrvatske reprezentacije Davisova kupa, danas je posjetio Bornu Ćorića, Matiju Pecotića, Bornu Goju i Nina Serdarušića koji se od 18. svibnja na teniskom kompleksu SC-a Višnjik pripremaju za sezonu.

- Ovaj dio pripremnoga razdoblja veoma je koristan za sve igrače, pa tako i za dio reprezentacije. Igrači će na Višnjiku odraditi dvotjedni program, kaže Vedran Martić.

Izbornik ističe da je teniski kompleks SC-a Višnjik veoma kvalitetna infrastruktura i za treniranje.

- Već su me igrači informirali da su tri terena s betonskom podlogom izvrsna u što sam se i sad uvjerio. Uopće ne sumnjam da će u Zadru u punoj mjeri obaviti sve što su planirali.

Cijeli sportski svijet pogođen je krizom nastalom pojavom koronavirusa, pa i tenis.

- Ima nekih naznaka da bi 1. kolovoza sezona mogla početi, ali svi čekamo službenu odluku. Dakako da igrači ne smiju i ne mogu čekati, svatko se priprema.

Buduće aktivnosti reprezentacije Davisova kupa?

- U nekom danom trenutku sigurno će se okupiti cijela reprezentacija i početi provoditi ono što je u planu i programu. Nezahvalno je sad predvidjeti kad će to biti.

Izbornik Vedran Martić, eto, na Višnjiku je izravno dobio mnoštvo informacija oko trenutačne razine fizičke spremnosti igrača, njihovih programa, na čemu više rade, na čemu će tek značajnije poraditi i slično.

- Bitno je da će dečki biti spremni za nove izazove!

I ŠC Višnjik sa svojim teniskim kompleksom. Reprezentacija u Davisovu kupu upravo je s Višnjika (sjajno polufinale sa SAD, 3:2) u rujnu 2018. zakoračila prema osvajanju legendarne „salatare" u potonjem finalu s Francuzima na njihovu terenu. I zato bi sjajno bilo kad bi u punom sastavu s Višnjika uskoro zakoračila u blisku budućnost.

Izbornik seniorske reprezentacije Vedran Martić nije propustio prozboriti riječ-dvije i s hrvatskim teniskim nadama Dinom Prižmićem i Dujom Ajdukovićem koji su također u Zadru na pripremama.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA