Kultura

ALENKA FESTINI

Izložba koja priča priču o Pagu kao gradu sira

Večeras se 21 sat, u sklopu Paškog kulturnog ljeta, u atriju Kneževog dvora u Pagu, otvara izložba fotografija "Pag, grad paškog sira" autorice Alenke Festini.

Večeras se 21 sat, u sklopu Paškog kulturnog ljeta, u atriju Kneževog dvora u Pagu, otvara izložba fotografija "Pag, grad paškog sira" autorice Alenke Festini. Uz sudjelovanje Paške sirane na izložbi će se predstaviti i nagrade i priznanja koje je Paška sirana dobila u dosadašnjem radu kao najstarija sirana na otoku. Izložba će biti otvorena od 14.-20. kolovoza od 20 do 22 sata. 

Izložba "Pag, grad paškog sira" bila je prikazana u svibnju ove godine u sklopu projekta „Pag na meniju" Srednje škole Bartula Kašića i Turističke zajednice grada Paga u suradnji s Udruženjem obrtnika. 

U sklopu izložbe u Kneževom dvoru održati će se Radionica filcanja vune, u subotu, 17. kolovoza s početkom u 20 sati. Tehniku filcanja vune demonstrirati će Nikol Jakopić Donadić, dipl. ing. tekstilne tehnologije koja je osmislila i proizvela seriju slika i nakita od filcane vune pod nazivom „Woolly Handmade in Pag", koja naizgled neugledno runo ovaca predstavlja u potpuno novom, vizualno i estetski prihvatljivom obliku. Filcanje je tehnika obrade češljane vune koja se temelji na svojstvu vlakana da se uslijed mehaničkog i/ili toplinskog djelovanja, uz dodatak sapuna, međusobno isprepliću i mrse i to zahvaljujući ljuskavoj strukturi vunenog vlakna. Na taj način nastaje gust, neraskidiv materijal - filc.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA