Kultura

SEZONA KAZALIŠTA LUTAKA

Jakov Neustrašivi otvara PIF, a Kaštanka gostuje u Rusiji

Kazalište lutaka Zadar s predstavom Jakov Neustrašivi, koja teatrom sjena tematizira suočavanje sa smrti bližnjih kod djece, otvorit će u petak 13., Međunarodni lutkarski festival PIF u Zagrebu koji se održava 52. godinu.

Kazalište lutaka Zadar s predstavom Jakov Neustrašivi, koja teatrom sjena tematizira suočavanje sa smrti bližnjih kod djece, otvorit će u petak 13., Međunarodni lutkarski festival PIF u Zagrebu koji se održava 52. godinu. Zatim Kazalište lutaka Zadar s nagrađivanom Kaštankom putuje u Rusiju, gdje će gostovati na festivalu u Moskvi, dok će u listopadu sudjelovati na festivalu lutkarskih kazališta "pUp.pet" u Kijevu.

S ponosom je to najavila ravnateljica Iris Pavić Tumpa, uz četiri premijere dogovorene za novu sezonu u Kazalištu lutaka. Prva je Priče od dva konopa u utorak, preko Vlaka u snijegu što će nakon priče i filma biti prvo uprizorenje. - Mi smo se trznuli i krenuli u tu produkciju uz redatelja Dražena Ferenčina, istaknula je ravnateljica.

U njemu će prvi put režirati i Zadranin Vinko Radovčić koji je ponudio svoje viđenje predstave za djecu Pazi što govoriš, dok će glumica Gabrijela Meštrović Maštruko preuzeti redateljsku palicu i na proljeće postaviti Ota i Valentinu. To je samo dio bogatog programa i nove sezone Kazališta lutka koju će otvoriti predstava "Bio jednom jedan...".

Za ovu sezonu bit će obnovljene Betlehemska ovčica i Mačak u čizmama. Sve nove predstave Kazališta lutaka bit će na redovnom repertoaru nedjeljom. Četvrtak je rezerviran za Večernju scenu, a sav drugi prostor i vrijeme zauzimat će dvije lutkarske radionice Donatolina te zbor Tintilinić za koje su, prema riječima ravnateljice, u tijeku upisi. Kazalište lutaka bit će domaćin Malog festivala vrtića, revijalnog programa Sunce na Poluotoku te međunarodnog festivala Mediteraneo.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA