Zadar

NA PONOS ZADRU

Je li ovo primjer zaštite UNESCO-a od smeća?

Na zaštiti i održavnju zadarskog fortifikacijskog sustava iz doba Venecije koji je na listi svjetske baštine, malo toga se napravilo posljednje dvije i pol godine.

ZADAR- Na zaštiti i održavanju zadarskog fortifikacijskog sustava iz doba Venecije  uvrštenog na listu svjetske baštine, malo toga se napravilo posljednje dvije i pol godine.

Grad Zadar je o tome trebao podnijeti izvještaj preko Ministarstva kulture do 1. prosinca 2019. Baš nas zanima što su napisali o tome da je u jesen 2017. godina, dva mjeseca nakon što je skupština UNESCO-a odlučila staviti svoju zaštitu, još uvijek urušen unutrašnji dio bedema. O tome da je u jednom dijelu podnožja istog pojasa bedema skuplja smeće, sigurno nije ništa napisano. I kako bi se itko mogao sramotiti na račun nekulture onih koji umjesto u postavljene kante na Obali kralja Tomislava bacaju otpad baš na mjesto ulaza u bedem?

Što bi tek trebala reći u Čistoća koja održava tu javnu površinu, no čistači nikako da uklone smetlište koje se ionako ne vidi ako se ne zagleda.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA