Zadar

IRENA KNEGO I IRA GRAD IZ ZAGREBA MEĐU OSUMNJIČENIMA

Jedina žena među kazneno prijavljenima za pranje novca gradi Ira centar u zoni Bibinja

Među 16 osoba koje se sumnjiče za gospodarski kriminal - pranjem novaca je jedina žena, 60-godišnja Irena Knego.

Među 16 osoba koje se sumnjiče za gospodarski kriminal - pranjem novaca je jedina žena, 60-godišnja Irena Knego. Ona je  kao i ostali kazneno prijavljena za zlouporabu u gospodarskom poslovanju.

U policijskoj akciji otkrivanja pranja novca preko tvrtki posljednje četiri godine, navedana je "Ira grad" - poduzeće u vlasništvu Irene Knego.
Sjdište te tvrtke je u Zagrebu, ali Ira grad je povezan sa Zadrom, točnije s Općinom Bibinje. Irena Knego je od Općine Bibinje kupila zemljište u poslovnoj zoni Lonići, odmah uz Jadransku magistralu. Iako je najavila gradnju trgovačkog centra u Bibinjama, gradilište skoro dvije godine miruje. Na njemu je jedan bager - koji fingira radove za koje u Bibinjama ne znaju kad će se nastaviti. Ali sad im je jasno zašto investitorica ništa ne najavljuje, kazat će u Općini Bibinje kojoj je uredno plaćeno zemljište.

Kako i na koji način se u organiziranom izvlačanju novca našla Irena Knego te njezina tvrtka Ira grad. Lani je Ira Grad uz skoro 29 milijuna kuna prihoda imala nešto manje rashoda te je vlasnica tvrtke donijela odluku da sebi isplati dobit od 332 954 kuna.

Kaznenu prijavu je dobila zbog dvostruko manjeg iznosa, točnije 150 tisuća kuna, koliko je policija otkrila da je ostavila sebi od krivotvorenih faktura u ukupnom iznosu od 750 tisuća kuna. One su preko njezine tvrtke isplaćene 48-godišnjem Budimiru Savarinu u razdoblju od 2014. do 2016. godine, doznajemo u PU zadarskoj. On je, kao što je već objavljeno u javnosti, bio mozak operacije koja se odvijala po istom modelu izvlačanja novca uz proviziju onima koji na to pristanu.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA