Zadar

IZRAĐIVAČI PLANA NEMAJU KAPACITETA

Još se ne zna tko će raditi izmjene PP Grada Zadra ali se zna tko neće

Premda je Gradsko vijeće još u svibnju donijelo odluku o izradi četvrtih izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zadra, još uvijek se ne zna tko će to raditi.

ZADAR- Premda je Gradsko vijeće još u svibnju donijelo odluku o izradi četvrtih izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zadra, još uvijek se ne zna tko će to raditi.

Zna se jedino da neće Zavod za prostorno planiranje Zadarske županije koji je izrađivač postojećeg plana. Njima smo prvo ponudili posao ali oni su ga morali odbiti jer će biti zauzeti izradom izmjena Županijskog prostornog plana. Takvo što ne iznanađuje jer  je poznato da u zavodu nema kadrovskog kapaciteta za rad na dva plana istodobn.

Za izradu izmjena PP Grada Zadra koje će biti tehničke naravi uputit ćemo poziv za to licenciranim arhitektonskim uredima, doznajemo od zamjenika pročelnika Matka Segarića.
On je i kod posljednje izrade PP jako puno vremena proveo u Zavodu za prostornu uređenje nadzirući i koordinirajući izradu Plana.

Prostorni plan uređenja Grada Zadra donesen je u srpnju 2004. godine. U proteklom je razdoblju, sukladno uočenoj potrebi prilikom njegove provedbe, mijenjan i dopunjavan i to odlukama Vijeća iz ožujka 2008. godine, prosinca 2011. godine, ožujka 2016.
godine te prosinca 2016. godine. Posljednje izmjene je radio Block projekt u vlasništvu arhitekta Željka Predovana.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA