Sport

POBJEDA PROTIV SPLITA

Jošić u zadnjoj sekundi donio slavlje Zadranima

Košarkaši Sonik Puntamike su pred 129 gledatelja u dvorani Jazine stigli do velikog "skapa"

Košarkaši Sonik Puntamike su pred 129 gledatelja u dvorani Jazine stigli do velikog "skapa". Iako su početkom drugog poluvremena zaostajali velikih 16 razlike, igrači Šime Kraljevića su zahvaljujući velikoj borbenosti, dominaciji Popića, prodorima Segarića i preciznosti Jošića, tricom od table u zadnjoj sekundi stigli do velike pobjede protiv Splita rezultatom 93-90, piše Basketball.hr.

Poveli su gosti košem Perkovića, no s druge je strane odgovorio raspoloženi Josip Popić koji je postigao prvih sedam poena domaće momčadi i sagradio zalihu koju su Puntamičani držali do kraja prve dionice. Pri tome su im pomogle četiri pogođene trice, ali i slabije izdanje Grgurevićevih trupa kojima je trebalo nešto vremena da "upale motore".

Rezultat je do 14. minute bio u egalu (23-23), nakon čega je uslijedio period splitske dominacije. Zadrani su, može se tako reći, doživjeli pravu "žutu minutu" i u samo par posjeda primili čak 15 poena, vrlo rano zapavši u debeli minus.

Najzaslužniji za gostujući nalet bili su Runjić i Marčinković koji su u samo par minuta ubacili 12 poena, a posebno su pamtljiva bila dva zakucavanja najkorisnijeg igrača prošlosezonskog izdanja HT Premijer lige i nekadašnjeg igrača Zadra i Cibone Pavla Marčinkovića koji je već u prvom poluvremenu dogurao do 13 poena.

Uspjeli se Sonik Puntamika konsolidirati do velikog odmora, pa se u svlačionice otišlo s otvorenih 36-44 za Split koji je bolje otvorio nastavak i košem rezerviranog Jamela Morrisa vrlo rano poduplao razliku.

Trener Kraljević tada je odlučio krenuti "na sve ili ništa" poslavši na parket zanimljivu petorku s dva visoka, no nešto sporija igrača Popićem i Špraljom.

Bio je to pravi potez!

Splićani nisu imali rješenje za mladog centra rođenog u Grazu koji je unosio veliki nered u gostujući reket i sirovom snagom razgrtao puno iskusnije i renomiranije suparnike, učas ubacivši 12 poena i vrativši svoju momčad u priključak. Ipak, za potpuni povratak Sonika trebalo je sačekati dobru rolu Filipa Jošića koji je pokrenuo i završio seriju 7-0 nakon koje je semafor pokazivao 62-63 za nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe.

Nalet Zadrana nije jenjavao ni na otvaranju posljednje dionice. Popić i Jošić su nastavili gdje su stali i nakon par napada dovukli svoju momčad do izjednačenja (67-67), da bi kapetan Dino Palčić koju sekundu potom iskoristio indolentnost Baje i položio pa prvo vodstvo Puntamike još od osme minute.

Jošić je nastavio pogađati s distance, a što tek reći za tricu Jurja Segarića s parkinga ispred dvorane...

Goste su još par minuta na priključku držali Marčinković i Perković, no ni oni nisu bili dovoljni za probuđene Sonikse. Sergarić je probijao i asistirao, Jošić pogađao, a Popić nastavio dominirati pod obručima pa su Zadrani ubrzo otišli na dva posjeda prednosti.

Iskusni Kedžo je tricom i polaganjem vratio nadu svojoj momčadi, da bi Toni Perković 16 sekundi prije kraja vratio stvari na početak.

A onda je na scenu stupio Filip Jošić i tricom od table u zadnjoj sekundi donio veliko slavlje Zadranima.

Puntamiku su do velike pobjede vodili Josip Popić s 25 koševa i šest skokova te nepogrešivi Filip Jošić sa 17 poena, dok su najefikasniji u gostujućim redovima bili Marčinković i Perković s po 18 poena.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA