Zadar

ZA DOKTORAT SPREMNA I DUBRAVKA KOLIĆ

Josip Miočić obranio prvi doktorat iz sportskog područja na Sveučilištu u Zadru

U utorak 20. veljače 2018. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, s početkom u 13 sati, mr. sc. Dubravka Kolić javno brani doktorski rad pod naslovom Institucije i gradivo za vrijeme druge austrijske uprave u Dalmaciji od 1814. do 1868.

ZADAR - Dvoje Zadrana u roku od pet dana dobit će titule doktora znanosti stečene na Sveučilištu u Zadru.

Jučer je to postao Josip Miočić, mag. cin. (kineziologije), nakon što je obranio doktorski rad pod naslovom Modeliranje informacijskih sustava za potporu procesima vrednovanja u sportu. Njegov doktorat ocijenila je komisija u sastavu doc. dr. sc. Jadranka Stojanovski, doc. dr. sc..Boris Bosančić i doc. dr. sc. Gordana Ivković. Miočić je lani u travnju izložio pred istim stručnim povjerenstvom sinopsis za svoj doktorat. On je bio polaznik poslijediplomskog sveučilišnog studija Društvo znanja i prijenos informacija i u roku je spremio i obranio doktorat.

Josipa Miočića zatekli smo jutros u rekreativnom trčanju i opuštanju. Ponosan je i zadovoljan što je doktorat iza njega a ispred znanstvena karijera za koju će se i dalje educirati. - Ovo je prvi doktorski rad iz sporta obranjen na Zadarskom sveučilištu. Radi se o istraživanju jednog novog modela na primjeru Sportske zajednice Grada Zadra, kazao nam je Josip Miočić. Do kakvih je rezultata došao, doznat ćemo nakon što se malo odmori iako ima već spremne radove za objavu u znanstvenim časopisima. Doktor znanosti Josip Miočić zaposlen je kao glavni tajnik Sportske zajednice Grada Zadra.

On će vjerojatno surađivati na Sveučilištu s doktorima znanosti iz zadarskog sportskog miljea Gordani Ivković i Tonćiju Jeraku u Centru za tjelovježbu.

U utorak 20. veljače 2018. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, mr. sc. Dubravka Kolić javno će braniti doktorski rad pod naslovom Institucije i gradivo za vrijeme druge austrijske uprave u Dalmaciji od 1814. do 1868.

Ona će braniti doktorat pred stručnim povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Mirna Willer, izv. prof. dr. sc. Ante Bralić i doc. dr. sc. Elvis Orbanić. Kad je mr. Kolić početkom svibnja prošle godine imala obranu sinopsisa, u povjerenstvu je bila doc. dr. sc. Jelena Lakuš koju će na obrani doktorata zamijeniti dr. Orbanić.

Zadranka Dubravka Kolić zaposlena je u Državnom arhivu Zadar na mjestu više arhivistice.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA