Kultura

IZRAŽAVANJE POKRETOM

Josipa Štulić vodit će dvije vikend radionice za neplesače

Zadarski plesni ansambl Vas poziva na sudjelovanje na besplatnim radionicama plesa i pokreta za ne-plesače.

Zadarski plesni ansambl vas poziva na sudjelovanje na besplatnim radionicama plesa i pokreta za ne-plesače. Riječ je o dvije vikend radionice koje je će se održati u dvorani Zadarskog plesnog ansambla u listopadu i studenom, a zajedno sa već dvije održane radionice u veljači čine potpuni tematski ciklus. 

I. 22. i 23.2.2020. uvod u improvizaciju
II. 29.2. i 1.3.2020. o vremenu i muzikalnosti
III. 24. i 25.10.2020. pokret, prostor i koreografija
IV. 7. i 8.11.2020. inspiracija pa kreacija

- U subotu i nedjelju, 24. i 25. listopada bavit ćemo se korištenjem prostora te pojmom koreografije, a na posljednjoj radionici, 7. i 8. studenog, istražit ćemo što sve može biti inspiriracija za pokret i ples, najava je iz ZPA.

Ideja za ovakvu radionicu nametnula se sama od sebe - prvenstveno jer se ples najčešće stvara u homogenim plesnim grupama. Na ovim radionicama želja je okupiti sve ljude koji bi se htjeli izraziti pokretom, a (ne) znaju kako početi!

- Na radionicama ćemo se baviti vlastitom maštom i improvizacijskim tehnikama, stvarat ćemo plesni vokabular specifičan svakom polazniku pojedinačno, bez zadanih koreografija. Tako će svi ne-plesači biti autori svog plesa, a naglasak je na kreativnosti i autentičnosti.

(Ne)plesačke radionice su namijenjene svima, zainteresiranim građanima, ljudima koji se bave nekom umjetničkom ili sportskom aktivnošću a htjeli bi poviriti u plesnu dvoranu, onima s plesnim iskustvom različitih stilova ili bez, svima onima koji plešu po vlastitoj sobi ili nisu dugo plesali, ljubiteljima kazališta i glazbe, kulturnjacima, kreativcima i stvaraocima.
Radionice će voditi Josipa Štulić, članica ansambla, Zadranka s diplomom plesne akademije u Salzburgu s bogatim plesnim iskustvom. Osim što pleše u profesionalnim plesnim predstavama, Josipa se bavi koreografijom, edukacijom i pedagoškim radom, scenskim pokretom i glumom, a između ostalog autorica je prvog zadarskog flashmoba te ima iskustva u sličnim radionicama za zainteresiranu javnost.

Radionice završavaju u obliku javne prezentacije i izvedbe rada zainteresiranih polaznika na Večeri plesnih minijatura u Kneževoj palači u sklopu programa povodom proslave Dana Grada.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA