Kultura

TRI U JEDAN ZADARSKOG FESTIVALA OD 5 DANA

Jubilarni Monoplay dobiva i Monooazu - prvorazredni događaj sa svjetskim imenima

Festival plesnog sola Monoplay u 10. godini postojanja postaje renomirani zadarski festival koji će tijekom idućeg tjedna okupiti svjetske i domaće plesače.

ZADAR- Festival plesnog sola Monoplay u 10. godini postojanja postaje renomirani zadarski festival koji će tijekom idućeg tjedna okupiti svjetske i domaće plesače.

Jedan od začetnica Monopleya koji je zahtjevna ali i bazična forma plesa, Sanja Petrovski podsjetila je na prva dva festival održan u sklopu Artikulture u kinu Pobjeda nakon čega su preselili u sv. Dominik gdje im je sve do sada dobar domaćin Kazalište lutka.
Monoplay se otvara u ponedjeljak i odvijat će se do petka. Sanja Petrovski izdvojila je nastup Francuzice Xavier le Roy  u utorak te  našeg Matiju Ferlina u četvrtak ujutro. Jubilarni Monopley ove će se godine proširiti s programom Monotour čime se omogućava članovima manjih sredina praćenje ovakvih sadržaja. Ulaznice od 35 kuna plaćaju se samo za glavni program od 21 sat. Za festival solo plesa dovodimo solo vrsnog glazbenika Gordana Tudora - saksofonistu i kompozitora elektronske glazbe, najavila je producentica Koraljka Begović.

Uz Monopley prvi put se pridružuje Monooaza. Kad se ne bude plesalo, u sv . Dominika odvijat će se  pripremljen program u sklopu Monoplaya. Bit će to dijelom prenesen koncept Botaničara, kafića-galerije s Marulićevom trgu u Zagrebu kojeg drže dvojica Zadrana. Jedan od njih Ivica Ivčević predstavio je Monooazu.
- Bit će to oaza za sve ljubitelje kulture a osobito glazbe za koju će biti zaduženi DJ-evi. Priređivat će se izložbe, instalacija i zabava, najavio je Ivčević.  S nastupom Tudora u petak završava Monoplay festival.
U ulozi gostujućeg DJ-a ovaj put će biti naš Dabi čiji izbor glazbe Zadrani odavno su zavoljeli na Radiju 057,

U Monooazi bit će priređen i svojevrsni Homage Monoplayu. Predstavit će se  nimalo klasična monografija u kojoj će se prikazati prvih 10 godina fesivala, među ostalim i kroz viđenje njegovih sudionika, kazala je Sunčića Sodar iz producentskog tima.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA