Kultura

FOTO S NAJAVE PREMIJERE HNK - TRI VERZIJE ŽIVOTA

Jureška umorila uloga i žena mlađa 20 godina, ali su napravili sjajnu predstavu

Nina Kleflin, kako je to u najavi prve ovosezonske premijere Tri verzije života kazao ravantelj HNK Zadar, renato Švorinić.

Komedija karaktera ili žalosna komedija, bio bi novi žanr kojeg je uvela redateljica Nina Kleflin, kako je to u najavi prve ovosezonske premijere Tri verzije života, kazao ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić.

Desetero sudionika u stvaranju zadarske verzije u Hrvatskoj već izvedenog komada suvremene francuske dramatičarke Yasmine Reze, izrazili su nestrpljenje u iščekivanju premijere u četvrtak.

- Vrlo smo napeti i htjeli bi vidjeti kako će odjeknuti kod publike. U tom komadu koji ima gorke, sentimentalne i smiješne dijelove, mi smo na svakoj probi istraživali i vjerujem da smo stvorili zanimljivu predstavu, kazala je redateljica Nina Kleflin. Ona je osobito istaknula hrabru scenografiju Johna Čolaka koja će biti mala zamka za javnost, zatim zvjezdanu prašinu koju je svojom kostimografijom unijela Maja Šarić Ban. Poseban doprinos je dao Ivan Ivić koji je komponirao prikladnu glazbu za tu predstavu atmosfere. Inspicijent Mimi zadarski je, prema riječima redateljice bio njezina desna ruka te posebno iznenađenje koje će publika vidjeti na premijeri. U predstavi pored stalnih članova ansambla, Žane Bumbar te dramskih prvaka Alena Liverića i Davora Jureško, treći put u HNK Zadar gostuje Tamara Šoletić iz Kazališta lutaka.

Za Žanu Bumber ovo je najzahtjevnija predstava u kojoj je sudjelovala.
Najupečatljiviji je bio Davor Jureško.

- Glumim Henrija koji je čudan karakter i takva mi se uloga ne sviđa. Bacila je umor na moja leđa kao i žena koja je u komadu 20 godina mlađa od mene (glumi je Žana Bumber). Ali jedva čekam premijeru da taj umor pretvorim u ugodan osmijeh. Čini mi se da smo napravili sjajnu predstavu. Vrhunska je produkcija, scena, svjetlo, gluma, režija... Predstava koja sigurno spada u sam vrh hrvatske dramske produkcije, najavio je Jureško.

Alen Liverić je u svom predstavljanju lika, malo pobrkao imena, čime očito stoji njegova izjava da se radi o najviše slojevitijoj predstavi koja je igrana u Zadru.

Uoči današnje press konferencije na kojoj je predstavljana premijera, kao i nova web stranica HNK Zadar preko koje se mogu on line kupovati ulaznice.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA