Sport

KK ZADAR NEMOĆAN U DOMU DRAŽENA PATROVIĆA

Jusup priznao poraz protiv Cibone, ali i negodovao na raspored utakmica

Danijel Jusup na konferenciji nakon utakmice i poraza s Cibonom otvoreno je priznao kako njegovi igrači nisu bili ni blizu potrebne razine.

Danijel Jusup na konferenciji nakon utakmice i poraza s Cibonom otvoreno je priznao kako njegovi igrači nisu bili ni blizu potrebne razine.

- "Što reći, vidjeli smo. Svi koji su bili u dvorani su vidjeli, Cibona je u svim segmentima bila, ne razinu, nego dvije razine iznad nas. Bili su brži, precizniji, koncentriraniji, bolje su dodavali, bolje su se kretali i to mogu razumjeti. Jedino što mene najviše smeta je što mi nismo pokazali emociju. I kad smo gubili, što se kaže nismo se sekirali što smo gubili, nego "voda teče, a mi uvijek po svom". Nismo pokazali promjenu ritma s nekakvim faulom, s nekakvim čvrstim blokom, s nekakvom, ono što se kaže i svađom između sebe. Jednostavno smo pustili da to sve skupa prođe mimo nas. To je osobno, za zabrinuti se i to je ono što mene najviše brine i boli. A što se tiče elemenata košarke, mi smo tu bili, ne razinu, nego dvije razine ispod, ustvrdio je trener KK Zadar

Je li Zadar na domaćem parketu i Zadar u gostujućim utakmicama ukazuje na igru s dva lica.

"Velika razlika. Zašto je to tako? To je zato što Zadar, mi imamo izuzetno lošu pass igru. Da bi se pobjeđivalo u gostima, moraš kažnjavati greške protivnika sa kvalitetnim passom, kako bi šut bio kvalitetan i otvoren. Kasnimo sa passom i nemamo kvalitetnih šuteva. Da bi dobio u gostima, moraš odigrat kontra napade i moraš pogodit šuteve za tri poena. Mi teško dolazimo do šuteva za tri poena i zato u gostima igramo jako teško. Kući je malo drugačije zato što igramo s većom energijom i motivom. Publika je uz nas i to nam daje dodatnu energiju i pomogne nam. Danas nam nisu bili Mavra i Ahmed. Nedostaju i jedan i drugi, a naročito Dominik. Nije to opravdanje. To može malo, nešto popraviti. Možemo se malo "vaditi" na to, ali ne previše. Prema tome, nama je fokus na domaće utakmice i tu se pokušati izvući ako je ikako moguće, najavio je Jusup

Novinari su pitali za veliki pomak KK Zadar u odnosu na početak sezone.

- Napravili smo pomak, tu se ekipa na jedan određeni način potrošila. Kao kad utakmicu gubiš 20 razlike, pa stigneš. Sad si stigao, ali za dobiti utakmicu nedovoljno. Raspored utakmica, to me još više brine. Protiv Igokee igramo u nedjelju. Prije toga, igramo prekosutra protiv Dubrave, u srijedu protiv Alkara u Kupu, u petak protiv Splita. Tko je slagao taj raspored?! Sljedeće nedjelje igra se utakmica, možda za opstanak u ligi, komentirao je trener KK Zadar.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA