Sport

NOVI PROTIVNIK ZADAR U ABA LIGI JE FMP

Jusup se ne zanosi Cedevitom: Nama je svako kolo isto

Mi moramo gajiti našu igru, trčati, pokušati dobiti pas igru, istrčavati brzo na close out-e, zagrađivati njihov napadački skok. Nije jednostavno. ali moramo se opteretiti sobom, da nakon svakog treninga budemo za nijansu bolji, kaže Jusup

Velika pobjeda protiv Cedevite Olimpije je arhivirana, a Zadru slijedi nova utakmica u borbi za goli život - u petak u 18 sati u beogradskom naselju Železnik dočekuje ih FMP, momčad koja je ove godine dobro krenula u ABA ligi, pet puta pobijedila, a tri gostovanja tijesno izgubila, kod Partizana, Cedevite i Koper Primorske.

- Na svakoj utakmici postoji šansa, sve što smo izgubili imali smo šansu dobiti, kao i Puntamika, koja je imala priliku dobiti Zadar, smo je pitanje možemo li biti koncentrirani i uhvatiti tu šansu. Nisu šanse jednake protiv svih ekipa, ali vjerujem da će biti šanse i protiv FMP-a. Možda je ta šansa i u prvoj minuti, kao što smo protiv Partizana imali šansu u prve tri-četiri minute pa smo ju ispustili, najavio je na konferenciji za medije jutros na Višnjiku trener Zadra Danijel Jusup.
Nakon prve pobjede u ABA ligi došlo je do olakšanja u svlačionici, koju Jusup sada mora držati pod kontrolom. Momčad ima dovoljno iskustva, trenira se i razmišlja samo o sljedećem protivniku. Kad se sve zbroji, to je ipak samo jedna pobjeda u osam kola.

- Nama je svako kolo isto, ne razmišljamo o protivniku nego dižemo svoju formu i razinu igre. FMP igra baš onako kako bi trebalo igrati, ima brze visoke igrače, dobro trče, četvorke koje mogu pogoditi izvana. Dosta su visoki i protiv njih nije lako imati pas igru. Nije slučajno što su tu gdje jesu. Mi moramo gajiti našu igru, trčati, pokušati dobiti pas igru, istrčavati brzo na close out-e, zagrađivati njihov napadački skok. Nije jednostavno. ali moramo se opteretiti sobom, da nakon svakog treninga budemo za nijansu bolji, kaže Jusup.

U momčadi imaju manjih zdravstvenih problema - Dominic Gilbert je lakše trenirao zbog ozljede stopala, Bryona Allena muči zadnja loža, no obojica bi trebala biti u sastavu. Kao i Ivan Siriščević, koji se prije tjedan dana vratio na parket, ali još uvijek to nije onaj stari Sira iz vremena prije ozljede.

- Ivan je bio izvan treninga 10-15 dana, nije se lako vratiti. Drugi su dobro trenirali i napredovali, vidi se razlika, ne bi bilo dobro da se ne vidi. No on je u punom treningu, radi s vjerom, doći će i forma.

S Jusupom je utakmicu najavio i Domagoj Vuković. Ponekad samozatajni Riječanin diže se u formi i postaje jedan od glavnih kotačića Jusupove momčadi.

- Lakše je doći na trening kad znaš da si zadnji put odradio dobar posao i onda vidiš plodove napornog rada. Optimistični smo za FMP, igraju brzo, na veliki broj poena, ako to zaustavimo i nametnemo igru koju trener traži od nas, s velikim protokom lopte, u svakoj utakmici vidimo svoju šansu. Favoriti su, ali ne idemo turistički u Beograd, najavio je Vuković.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA