Kultura

KNJIGE I DALJE U SAMOIZOLACIJI

Kad će Gradska knjižnica ažurirati epidemiološke mjere

I dok se epidemiološke zaštitne mjere ukidaju, u Gradskoj knjižnici i dalje se drže pravila uvedenih nakon što su korisnici dočekali otvaranje mjesta koje je u prvom valu prošlog proljeća bilo dva mjeseca zatvorena.

I dok se epidemiološke zaštitne mjere ukidaju, u Gradskoj knjižnici i dalje se drže pravila uvedenih nakon što su korisnici dočekali otvaranje mjesta koje je u prvom valu prošlog proljeća bilo dva mjeseca zatvorena.

Iako na koronu podsjeća još dezinficijens i digitalni toplomjer na ulazu, u Gradskoj knjižnici se i dalje strogo primjenjuje samoizolacija od 72 sata.


Korona virus, to i mala djeca znaju spada u respiratorni virus i prenosi se s čovjeka na čovjeka. Teško da "spava u knjigama" i da će ga netko udahnuti. U početku su i u trgovinama upozoravali da se u ruke ne uzimaju predmeti koji se neće kupiti ali su odustali od te besmislice. Na sanzi je bila i preporuka nošanja rukavica.

Sve je to ukinuto, ostale su samo maske i fizička distanca, ali u Gradskoj knjižnici se ne daju i objavljuju svakog tjedna epidemiološki kućni red koji nije ažuriran u skladu s najnovijim mjerama.

 

Rad Knjižnice organiziran je prema preporukama epidemiologa:
• Dozvoljen je slobodan pristup građi na policama uz pridržavanje mjera socijalnog distanciranja i dezinfekcije ruku. Odrasle osobe dužne su koristiti maske, djeca ne. Vrijeme boravka među policama je ograničeno na 15 minuta.
• dostupni su svi odjeli i službe Knjižnice osim igraonice i korištenja računala
• ulaz korisnika u sve ogranke Knjižnice ograničen je na 4 osobe, uz pridržavanje svih propisanih mjera
• u bibliobus može ući jedan korisnik u jednom trenutku
• preporučuje se korištenje beskontaktnih kartica prilikom naplate usluga u Knjižnici
• preporučuje se korištenje elektroničke verzije iskaznice Knjižnice putem aplikacije Stocard koja se može preuzeti besplatno
• pri ulasku u Knjižnicu, obvezno je mjerenje temperature na digitalnom toplomjeru
• molimo korisnike da odustanu od dolaska u Knjižnicu ako imaju povišenu temperaturu ili respiratorne smetnje
• Za korištenje Studijske čitaonice potrebna je prethodna rezervacija dvosatnog termina
Zbog trenutne epidemiološke situacije, korisnicima koji nisu u mogućnosti vratiti posuđenu knjižničnu građu jer se bilo konstruktivna
nalaze u samoizolaciji ili su zaraženi virusom Covid-19, zakasnina za knjige će se zaustaviti i neće se obračunavati do ponovnog dolaska korisnika u Knjižnicu.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA