Zadar

IZ GRADSKOG PRORAČUNA ZA GRADNJU DOMA I MENZE

Kad neće Divjak, hoće Dukić - pomoći će Sveučilištu sa 6.2 milijuna kuna

Kad neće HNS-ova ministrica Blaženka Divjak, hoće HDZ-ov gradonačelnik Branko Dukić odlučiti da će se iz gradskog proračuna sa 6.2 milijuna kuna sufinancirati radovi na izgradnji studentskog doma i menze.

Kad neće HNS-ova ministrica Blaženka Divjak, hoće HDZ-ov gradonačelnik Branko Dukić, koji je odlučio da će se iz gradskog proračuna sa 6,2 milijuna kuna sufinancirati radovi na izgradnji studentskog doma i menze.

Sveučilište u Zadru nije dobilo od resorne ministrice takvu odluku, a umjesto da se u neizvjesnosti čeka produženi rok do 15. studenog, gradonačelnik Zadra odlučio je uskočiti. Sam ili političkom odlukom, pokazat će vrijeme.

- Neću ni govoriti koliko nama znači Sveučilište i koliko to radimo za naše studente i mlade, kazao je Dukić na javnom kolegiju. Grad je zamoljen za asistenciju i mi ćemo osigurati 6,2 milijuna kuna da bi mogli početi radovi u Novom kampusu, dodao je Dukić. Izabrani izvođač radova na natječaju Sveučilišta dao je 20 milijuna kuna veću ponudu u odnosu na procijenjenu vrijednost.

Uz bespovratnih 67 milijuna kuna iz EU fondova, ministrica znanosti lani se obavezala da će oni sudjelovati s 14 milijuna kuna. Je li još 6 traženih milijuna toliki uteg za Ministarstvo znanosti ili je nešto drugo u pitanju, otvara se prostor za spekulacije. Osobito nakon što je premijer Andrej Plenković, s kojim je rektorica Dijana Vican u odličnim odnosima, na Sveučilištu izjavio da će se naći načina da se pomogne sveučilištu u sufinanciranju gradnje dijela novog kampusa. 

Ako država ipak uskoči, onda će se, prema riječima Dukića, taj novac prenamijeniti. Prije toga njegova odluka mora proći Gradsko vijeće. Odakle novac u proračunu za Sveučilište? Bit će to financiranje kroz tri godine, odgovorio je na novinarski upit pročelnik Ivan Mijolović.

PRIKAŽI KOMENTARE (21)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA