Zadar

HRVATSKA IBIZA

Kad partijaneri pretjeraju s drogom i pićem, šalju ih u Zadar

Alkohol, sunce i dehidracija kobna su kombinacija koja dovodi do potrebe za medicinskom pomoći

Ekipa Dnevnik.hr-a provela je nekoliko dana na najpopularnijoj party-destinaciji u Hrvatskoj. "Hrvatska Ibiza" svake godine privlači sve više mladih iz cijelog svijeta koji na Pag dolaze samo s jednim ciljem - da se dobro zabave. No, njihovi provodi nerijetko završe ozljedama, ali i pijanstvima koje zadaju glavobolje medicinskom timu.

Alkohol, sunce i dehidracija kobna su kombinacija koja dovodi do potrebe za medicinskom pomoći. „Najčešće su to samo površinske rane, posjekotine i ozljede od padanja. Tu i tamo nađe se nešto ozbiljnije, ali to je sve dio našeg posla", kažu mediicinski djelatnici. U pomoć uskaču i onima koji pretjeraju s pićem, ali i konzumacijom droge. "Dolaze i takvi na hlađenje kod nas", ističu.

Za ozbiljnije situacije ipak im treba dodatna pomoć. Sve ono što ne mogu sami tretirati, šalju u Novalju, a najkritičnije slučajeve hitno prebacuju u Zadar gdje im se pruža adekvatna liječnička pomoć.

"Treba biti oprezan s konzumacijom alkohola po ovim vrućinama. I ne uzimajte drogu od bilo koga", zaključuju djelatnici hitne sa Zrća.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA