SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 8188File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '8188', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Kad su krenuli kadrovi gay seksa, publika počela napuštati kontroverznu predstavu - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

"SVJETSKA PREMIJERA" NA ZADRU SNOVA

Kad su krenuli kadrovi gay seksa, publika počela napuštati kontroverznu predstavu

Kada su krenule projekcije tvrđih kadrova gay seksa, bilo je to nešto što dio publike nije mogao "provariti", zbog čega je napustio predstavu.

Očekivano je dosta kontroverzi izazvala sinoćnja predstava "Svjetska premijera", izvedena u okviru Međunarodnog festivala suvremenog kazališta Zadar snova. Prvotno najavljena u striptiz-klubu Red Carpet na Boriku, prebačena je u prostor Nigdjezemske, što nije utjecalo na dobar odaziv publike. Zbog nekih scena dio nje ipak je napustio predstavu prije završetka.

Redatelj predstave Ersan Mondtag, pravim imenom Ersan Ajgun, živi u Berlinu i velika je kazališna zvijezda na njemačkom govornom području. Radovi mu se kreću između kazališta, opere, glazbe, performansa i umjetničkih instalacija, a kako to izgleda u izvedbi moglo se dobro vidjeti u Nigdjezemskoj.

U perdstavi, namijenjenoj za publiku iznad 18 godina, izvođač Thomas Hauser predstavljao poznatu folk zvijezdu ovih prostora Cecu, koja rađa hrvatsko dijete prema zahtjevu poznatog pjevača Thompsona. Predstava je to, naveo je autor, koja govori o balkanskom nacionalizmu, ratnom zločincu Arkanu i novim desnim pokretima koji se odnose destruktivno prema tijelu, kreirajući tako novi mačizam, te o nama, stisnutima u sredini.

Hauser je čas bio starica, čas goli body builder, a jedno vrijeme i zaogrnut u vjenčanicu. Dječak koji se našao na pozornici s loptom simbolizirao je prizemne strasti poput nogometa, a cijelo vrijeme na panoima su išli kadrovi djevojke kako se šminka, striptizete, a kada su krenule projekcije tvrđih kadrova gay seksa, bilo je to nešto što dio publike nije mogao "provariti", zbog čega je napustio predstavu.

Danas je na programu festivala predstava "Battler`s Opera". Održat će se na platou ispred hotela Iž s početkom u 21 h te će biti možda i najveći happening festivala, s obzirom na kreativnost i dolazak pjevača Ede Maajke, značajnog režisera Branka Šimića i najboljih hip hop plesača u Njemačkoj iz Hamburga. Predstava je postavljena upravo za Zadar snova a kasnije će biti izvođena i širom Njemačke i Europe.

Svjetska premijera u Nigdjezemskoj
Foto: 057info (Antonio Pejić)
PRIKAŽI KOMENTARE (21)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA