Sport

VIDEO: OD SEHA LIGE DO INFOBIT SHIFTA

Kako se dvorana Krešimira Ćosića transformirala u tri dana?

Tri velika međunarodna spektakularna događaja u Dvorani Krešimira Ćosića - Europsko prvenstvo za odbojkašice (skupina C), Final Four SEHA Gazprom lige, te Infobip Shift konferencija - potrajali su od 19. kolovoza do 8. rujna.

Tri velika međunarodna spektakularna događaja u Dvorani Krešimira Ćosića - Europsko prvenstvo za odbojkašice (skupina C), Final Four SEHA Gazprom lige, te Infobip Shift konferencija - potrajali su od 19. kolovoza do 8. rujna. U tom su razdoblju u dvorani u četiri navrata bili obavljeni intenzivni radovi na uređenju i opremanju interijera.

- Prvo je dvoranu trebalo pripremiti za odbojku, veliku i pomoćne dvorane, svlačionice i ostali prostor. Europsko je prvenstvo veliki događaj, a sve je u dvorani bilo obavljeno na vrijeme i prema zadanim standardima. Potom je trebalo raspremiti dvoranu i odmah ju pripremiti za rukometni završni turnis SEHA Gazprom lige, a kao treći zahvat u nizu došlo je raspremanje poslije rukometa, te priprema za Infobit Shift konferenciju. Dakle, imali smo dva velika sportska događaja, te jedan veliki događaj koji je bio festival informatičke tehnologije. Svaki je za sebe specifičan i zahtijevao je svaki za sebe drugačiju opremu, scenografiju i svaki drugi oblik uređenja, rasvjete i slično, kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Najveći dio posla opremanja, uređenja, raspremanja i ponovnih uređenja obavljan je u noćnim satima. Na primjer, vremenski okvir za transformaciju dvorana poslije rukometa za Infobip Shift konferenciju bio je od nedjelje, 5. rujna oko 23 sata do utorka, 7. rujna u devet sati. Golema količina posla za poveće ekipe onih tvrtki koje su bile nositelji zahvata pojačane osobljem ŠC-a Višnjik. Na video snimci raspremanja dvorane poslije rukometa, te pripremanja i uređenja za Infobip Shift konferenciju, zabilježena je jedna od nekoliko obavljenih transformacija.

Poslije Infobip Shift konferencije u dvorani su, poslije raspremanja, obavljeni radovi na pripremama za novu košarkašku sezonu što je uključilo i postavljanje novih konstrukcija s koševima.

Tri spomenuta velika međunarodna događaja u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, poput mnogih prethodnih, na svoj su način doprinijela i turizmu i ugostiteljstvu u Zadru, kao i daljoj afirmaciji Zadra i Višnjika kao privlačnih i atrativnih turističkih odredišta.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA