Biznis

UZ POSAO DOGRADNJE RIBARSKE LUKE U LAMJANI

Kali gradnja dobila i nastavak gradnje trajektne luke Tkon za 25 milijuna kuna

Kali gradnja, koja je ovih dana dobila posao na dogradnji ribarske luke u Veloj Lamjani za 29 milijuna kuna, izabrana je i za drugu fazu gradnje trajektne luke Tkon.

ZADAR- U Županijskoj lučkoj upravi  izabrana je Kali gradnja za izvođenje druge faze gradnje trajektne luke Tkon.

Tvrtka u vlasništvu Krešimira Miličevića dala je ponudu od 20.3 milijuna kuna, bez PDV-a te 25 milijuna kuna uključujući porez. Povjerenstvo Županijske lučke uprave koje je za taj projekt dobila novac iz EU fonda, izabrali su njihovu ponudu kao ekonomski najpovoljniju. Za cijenu koja je ispod procijenjene vrijednosti od 23.2 milijuna kuna bez PDV-a, s 90 bodova je ocijenjena ponuda Zajednice ponuditelja Kali gradnja s tvrtkom El Tim. Za jamstvo su dobili nula bodova u odnosu na ponudu Pomgrada i beogradske tvrtke Aqua Mont Service.

Pomgrad je dao jamstveni rok od 60 mjeseci za uklanja nedostataka, beogradske tvrtka rok od 30 mjeseci jamstvenog roka a Kali gradnja niti jedan dan. Te dvije ponude bile su znatno teže i gotovo identične za nastavak posla u Tkonu kojeg je u prvoj fazi odradila tvrtka kali gradnja. Aqua Mont Service ponudila je 32.3 milijuna kuna a Pomgrad 32.4 milijuna kuna - bez PDV-a. Tvrtka G.A.M.I.K., kao četvrti ponuđač na natječaju Županijske lučke uprave odbačena je jer nije imala dovoljno jamstvo za ozbiljnost ponude od 25
Po izboru ekonomski najpovoljnije ponude, 15 dana je rok mirovanja u kojem se Državnoj komisiji može podnijeti žalba na odluku koju je potpisao ravnatelj ŽLU Davor Škibola.

Za upravljanje tim EU projektom, za posao procijenjen vrijednosti od 300 tisuća kuna, Županijska lučka uprava je dobila 7 ponuda. Odluka o izboru još nije donesena. Kao ni za usluge stručnog nadzora i koordinacije zaštite na radu, upravljanje projektom građenjem te projektnog nadzora - ukupne vrijednosti 1.1 milijuna kuna.
Stigle su tri ponude, niže od procijene pojedinačnog posla. Nitko se nije javio za projektni nadzor, posao kojeg uobičajeno dobiva projektant.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA