Zadar

HVALEVRIJEDNA AKCIJA

Kaljska knjižnica izrađuje zaštitne vizire za liječnike

Narodna knjižnica Kali uključila se u akciju Hrvatskog studentskog zbora u izradi zaštitnih vizira za medicinsko osoblje Opće bolnice Zadar na 3D printeru, pišu Naši školji

Narodna knjižnica Kali uključila se u akciju Hrvatskog studentskog zbora u izradi zaštitnih vizira za medicinsko osoblje Opće bolnice Zadar na 3D printeru, pišu Naši školji.

- Vizire printamo po modelu koji je izradila češka tvrtka za 3D modeliranje Prusa. Svi volonteri koji imaju 3D printer printaju nosače za vizire te ih šalju Hrvatskom studentskom zboru, ili nekom od volontera u drugim gradovima tko ih dezinficira i na njih stavlja prozirnu foliju i elastičnu traku, koja nosač drži na liječnikovoj glavi, kaže ravnateljica kaljske knjižnice Tomislava Radović, te ističe da su iznimno ponosni što su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju jer na taj način pomažu našim zdravstvenim djelatnicima i čuvaju cijelu zajednicu.

Akciji printanja zaštitnih vizira za liječnike odazvala se i Osnovna škola Frane Petrića iz Cresa za zdravstvene djelatnike na otocima Cresu i Lošinju, a dosad se uključilo 27 gradova. Bravo!

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA