Zadar

DRŽAVNA AGENCIJA NAPOKON SE OČITOVALA ?

Kalmeta od DUDI-ja dobio "odobrenje" za UPU Ravnice

Državna agencija za upravljanje državnom imovinom zatražila je od Grada Zadra da prvo napravi UPU Ravnica, nakon čega će DUDI odlučiti što će napraviti s državnim zemljištem.

ZADAR- Državna agencija za upravljanje državnom imovinom zatražila je od Grada Zadra da prvo napravi Urbanistički plan uređenja (UPU) Ravnica, nakon čega će DUDI odlučiti što će napraviti s državnim zemljištem.

To je ishod razgovora gradonačelnika Božidara Kalmete kod "gospodina DUDI-ja", kako se zbog nedostupnosti informacija kolokvijalno naziva ta državna agencija.

Stoga su iz zadarske gradske uprave informirali DUDI o namjeri izrade urbanističkog plana Ravnica s obzirom na to da je Država vlasnik više od pola površine obuhvata plana, ali mjesecima nisu dobivali odgovor. To je bio službeni razlog zbog kojeg se odugovlačilo s objavom natječaja za izradu UPU Ravnice, kojeg je Kalmeta najavio još u ožujku ove godine.

Tada je potpisana i odluku o natječaju za izradu urbanističkog plana uređenja zone Ravnice, za 350 000 kuna. Određeno je i povjerenstvo natječaja za izradu UPU Ravnice, u koje su određeni Renata Vukašin, Mario Živković i Toni Dujić kao ovlaštene osobe, te Ruđer Bošković i Vjeran Čuraković za stručne osobe.

Gradska vlast je projekt ravnice nudila na sajmu nekretnina i investicija u Münchenu, a da još nemaju osnovni planski dokument koji se bazira na studiji Nikole Bašića, izabranoj na arhitektonskom natječaju još u ožujku davne 2008. godine.  Bašić je i autor marketinškog materijala nazvanog Vrata Zadra, kojeg je dva puta predstavljao javnosti.

Čekamo odgovor iz gradske uprave kada će se objaviti natječaj za UPU Ravnice koji se u Odjelu za graditeljstvo dosta dugo priprema.

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA