Zadar

ŽUPANIJSKI HDZ KREIRA LISTU KANDIDATA ZA IZBORE

Kalmeta: Zadar mora imati ministra u Vladi - naši mladi lavovi su Erlić i Bilaver

Županijski odbor HDZ-a večeras će dogovoriti prijedlog kandidata za pet mjesta koliko će Zadarska županija imati u IX. Izbornoj jedinici.

ZADAR - Županijski odbor HDZ-a večeras će dogovoriti prijedlog kandidata za pet mjesta koliko će Zadarska županija imati u IX. izbornoj jedinici. Na listi će biti desetak kandidata, a konačan izbor za dva tjedna donijet će Predsjedništvo te stranke.

Javnosti je već obznanjeno da bi u Sabor ponovno htjela Grozdana Perić, a da su među sigurnim kandidatima Dario Nakić, Rade Šimičević te Josip Bilaver. Upravo je Bilaver uz Šimu Erlića kandidat za mjesto u izvršnoj vlasti, jer Zadar mora imati svog ministra, najavio je Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a.

-To su naša dva mlada lava. Bilaver je već državni tajnik i ostat će zamjenik ministra Olega Butkovića, a Erlića spremamo za jedno ministarsko mjesto koje Zadar mora imati, uvjeren je Kalmeta.

On će također biti na listi po svojoj stranačkoj funkciji, ali na posljednjem mjestu, napominje prvi čovjek zadarskog HDZ-a koji je već bio zastupnik i ministar u dva mandata.

Šime Erlić, inače pročelnik za EU fondove, s iskustvom iz pozadine u prethodnim izborima, za ove će parlamentarne izbore biti šef kampanje za zadarski dio IX. izborne jedinice.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA