Zadar

UDRUGA SPECIJALACA DOMOVINSKOG RATA

Kapitanović i Maka dali ostavke, Poskoci izabrali novo vodstvo - predsjednik Bonato

Ivica Kapitanović i Marko Čulina, donedavno predsjednik i dopredsjednik Udruge, nerdavno su u policijskoj akciji uhićeni zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminala

Udruge specijalaca Domovinskog rata „Poskoci" Zadar izvijestila je kako je na izvanrednoj izbornoj skupštini izabrano novo vodstvo Udruge. Za predsjednika Udruge jednoglasno je izabran Željko Bonato, koji je zahvalio članovima na ukazanom povjerenju te pozvao članove Udruge na zajedništvo i aktivni rad kako bi se ostvarili ciljevi zbog kojih je Udruga osnovana.

Ivica Kapitanović i Marko Čulina, donedavno predsjednik i dopredsjednik Udruge, nedavno su u policijskoj akciji uhićeni zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminala. Zajedno s još 14 osoba, prema navodima policije, iz 11 tvrtki i jedne braniteljske zadruge iz Zadra izvukli su i oprali 10 milijuna kuna, oštetivši pritom državni proračun za utajeni poreza od 2,5 milijuna kuna. Nakon toga obojica su podnijeli ostavke na svoje dužnjosti - Kapitanović je inače teško bolestan, te se zahvalio na ovoj ulozi zbog zdravstvenih razloga, dok je Maka ostavku obrazložio osobnim razlozima.

Zbog toga je sazvana izvanredna izborna skupština, a novi predsjednik udruge Željko Bonato u priopćenju je zahvalio dosadašnjem vodstvu na "uloženom trudu i uspješnom vodstvu Udruge legendarne SJP POSKOCI Zadar".

 

ISPRAVAK NETOČNOG NAVODA

„Gospodo", dana 08.10.2019. godine, putem maila obavjestili smo Vas o održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini Udruge SJP „POSKOCI" Zadar na kojoj je izabrano novo vodstvo Udruge.

Dana 09.10.2019. godine Vaš internetski portal na prvoj stranici objavljuje sliku Ivice Kapetanovića s naslovom „Nakon optužbi za gospodarski kriminal Poskoci smijenili Kapitanovića i Maku", što nije točno.

Udruga u poslanom mailu Vama nije ni jednom riječi spomenula smjenu dotičnih članova ili razlog održane izvanredne izborne skupštine.

Stoga Vas ovim putem obavještavamo da je Ivica Kapetanović dao ostavku zbog teške i neizlječive bolesti (isti hospitaliziran), a Marko Čulina iz osobnih razloga.
Također Vam dajemo do znanja da Ivica Kapetanović nikad nije uhićivan i privođen u policijske prostorije.

Čudi nas Vaš neprofesionalizam (amaterizam), ili je to čista namjera blaćenja ove legendarne postrojbe i njenih pripadnika. Ako se radi o namjeri, skrećemo Vam pozornost da smo se znali obraniti i u težim okolnostima.

Zbog toga od Vas tražimo da kao demantij u cijelosti objavite ovaj tekst, te ovu Udrugu ne dovodite u vezu sa događanjima koja se Udruge ne tiču.

PREDSJEDNIK UDRUGE
Željko Bonato

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA