SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713909600 AND gallery_id = 8038File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713909600, '8038', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Kapovića privela policija, nakon što je pušten najavio novu presicu - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

SVE ZBOG JEDNE BENZINSKE PUMPE

Kapovića privela policija, nakon što je pušten najavio novu presicu

Iz Općine Vir u 14 sati s dva kamiona zapriječila su promet na virskom mostu.

ZADAR - Iz Općine Vir u 14 sati s dva kamiona komunalnih poduzeća zapriječili su promet na virskom mostu.

Policija je dobila dojavu i tamo je uputila policijske snage pa čak i načelnika 1. policijske postaje  Elvis Perinčić kako bi se uspostavio promet tom državnom cestom. - Priveden je načelnik općine Kristijana Kapovića kako ne bi došlo do eskalacije nereda, doznajemo od glasnogovornika PU zadarske Elisa Žodana. Kamioni se uklanjaju kao i osobna vozila s kojima su općinari došli u akciju. Policija će regulirati promet i nadzirati javni red i mir, koliko god to bilo potrebno na Viru, poručili su iz PU zadarske.

Medijima je iz općine Vir oko 13 sati upućena najava  prosvjeda  na temelju Zaključka Općinskog vijeća Vir od 19. lipnja 2018. o nefunkcioniranju pravne države i nedjelovanju državnih i regionalnih institucija.

U istom pozivu na prosvjed nije najavljeno na koji način će se on ostvariti. Do zatvaranja virskog mosta  došlo je zbog obližnja gradnja benzinske postaje uz državnu cestu koju načelnik Općine Kristijan Kapović želi zaustaviti pod svaku cijenu. Nakon što su donijeli odluku o zabrani radova, blokada prometa na državnoj cesti nesumnjivo će imati teže posljedice za odgovorne osobe.

 

NOVO

KAPOVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU, SUTRA PRESS KONFERENCIJA U OPĆINI VIR

Nakon što su oko 15 sati djelatnici Hrvatske policije priveli načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića zbog organiziranja prosvjeda i blokade prometa na Virskom mostu, večeras je Rješenjem Prekršajnog suda u 20:30 pušten na slobodu. Policijska obrada u Prvoj policijskoj postaji u Zadru trajalo je do 20 sati, a epilog su dvije prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira te nelegalno javno okupljanje. Odmah nakon puštanja, načelnik Kapović najavio je press konferenciju koja će se održati sutra u četvrtak s početkom u 11 sati u zgradi Općine Vir.

Prosvjed i blokada Virskog mosta organizirani su na temelju Zaključka Općinskog vijeća Općine Vir o nefunkcioniranju pravne države te nedjelovanju državnih i regionalnih institucija, naovde iz Općine.

Policija privela načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića
Foto: Virski list
PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA