Kultura

U SUDSKOM SPORENJU SA ŽIVKOM ŠOKOTOM

Kazalištu lutaka nisu povrijeđena prava prema ocjeni Europskog suda

Kazalište lutaka Zadar prošlog je tjedna s Europskog suda za ljudska prava dobilo odgovor da im nisu povrijeđena ljudska prava u sudskom sporenju s firmom Forum i njegovim vlasnikom koji se pred hrvatskim sudovima vodi za pravo vlasništva.

Kazalište lutaka Zadar prošlog je tjedna s Europskog suda za ljudska prava dobilo odgovor da mu nisu povrijeđena ljudska prava u sudskom sporenju s firmom Forum i njegovim vlasnikom koji se pred hrvatskim sudovima vodi za pravo vlasništva.

Zadarska županija im je na kraju te sudske trakavice dala potporu i pridružila se žalbi koju su uložili na Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu. To je bila jedina informacija koju smo dobili od nadležnih u Zadarskoj županiji koja je osnivač Kazališta lutaka. Ta se županijska ustanova jedina bori za svoje pravo na cjelovit kazališni prostor.

Za spor oko vlasništva nad prostorom od stotinjak kvadrata u novoj kazališnoj zgradi koja se počela graditi novcem samodoprinosa krajem 80-ih godina, javnost je doznala 2011. godine kada je napokon trebalo otvoriti novo Kazalište lutaka u kojem se tada nije mogao održati ni SLUK. Tehnički pregled nijenikad napravljeni i umjesto uporabne dozvole, Grad Zadar im je izdao uvjerenje o uporabljivosti. Kazalište lutaka, istaknuto je na nedavnoj konferenciji za novinare, ne može ni sanjati o tome da pripremi i aplicira projekte za EU financiranje jer imaju zabilježbu spora.

To što na Europskom sudu nisu dobili pravo na pravično suđenje za Kazalište lutaka nije nimalo izmijenilo pravi status sporenja. Posljednja šansa Kazališta lutaka, koja može biti samo kupovanje vremena, jest žalba na ovrhu koju je njihov odvjetnik Božo Vrkić uložio na Visoki trgovački sud.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA