Biznis

INVESTICIJSKI FORUM U PEKINGU

Kineskom premijeru predstavit će se i tri zadarska projekta

Na popisu projekata su i tri zadarska - zadarski lučki kontejnerski terminal, Zračna luka Zadar i uspostava stalnog konferencijskog centra za održivi razvoj u Poslovnoj zoni u Zadru

Organizacija UN-a za industrijski razvoj, Međunarodni centar za prijenos i promociju solarne tehnologije Hrvatsku (UNIDO-ISEC) 3. studenoga u Pekingu organizira investicijski forum kojemu će u fokusu biti Hrvatska, javlja Seebiz.

Prvi put jedna je država, Hrvatska, dobila čast i priznanje da bude u fokusu investicijskog foruma u organizaciji UNIDO-a. Najvažniji događaj hrvatskog investicijskog foruma je dodjela granta za rekonstrukciju ratom razrušenih područja od strane čelnika UNIDO ISEC - a u visini od 1,2 milijarde USD.

Potvrđeno je kako će ovom važnom forumu nazočiti i kineski premijer Li Keqiang što je još jedan dokaz koliko kineski politički vrh daje važnosti suradnji s Hrvatskom. Očekuje se da će s hrvatske strane na forumu sudjelovati ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

UNIDO ISEC pripremio je 100 milijardi juana  (13 milijardi eura) za ulaganje, a projekti su već spremni za potpisivanje na forumu. Na popisu projekata, uz neke opće poput donacija za poslijeratnu rekonstrukcija, željeznicu, su i tri zadarska - zadarski lučki kontejnerski terminal, Zračna luka Zadar i uspostava stalnog konferencijskog centra za održivi razvoj u Poslovnoj zoni u Zadru. To ne znači da neki drugi projekti, poput jedinstvene baze za proizvodnju morske soli, ne bi također mogli biti realizirani na ovom području.

UNIDO planira otvoriti i suradnju između Kine i Hrvatske na području filmske industrije. Riječ je o snimanju prvog kineskog filma u Hrvatskoj, radnog naslova "Ljeto u Hrvatskoj".

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA