Kultura

U POČETKU FOKUS NA HRVATSKE NASLOVE

Kino na otvorenom posjetilo 1.600 ljudi, nastavak u Kneževoj

Hrvatskim filmom "Duboki rezovi", projektiranim ispred zadarske publike 22. rujna pozdravili smo se s ljetnom pozornicom kina na otvorenom, barem do sljedećeg ljeta.

Hrvatskim filmom "Duboki rezovi", projiciranima ispred zadarske publike 22. rujna pozdravili smo se s ljetnom pozornicom kina na otvorenom, barem do sljedećeg ljeta. U višemjesečnom biranju filmova koji će se projicirati, odabrano je 19 kvalitetom najboljih, pa su Zadrani na Poljani Branka Stojakovića gledali talijanske, azijske, argentinske, američke i francuske uspješnice prošaranih žanrova. "Kapetan Fantastični", "Halla ide u rat", "Optužena", "Smrt Staljina", "Pseći otok" i "Potpuni stranci" samo su neki od naslova koji su ovog ljeta oduševljavali publiku.

Zadrani nisu krili svoje oduševljenje, a organizatore, Centar za nezavisnu kulturu i njegovog predsjednika Andreja Frica nisu pokolebale ni vremenske neprilike koje su često odgađale projekcije nagrađivanih festivalskih naslova.

- Po našoj procjeni ljetno kino u dva mjeseca projekcija posjetilo je 1.600 ljudi, a taj je odaziv nadmašio sva naša očekivanja! Projekcije filmova nastavit će se u petak, 18. listopada u Kneževoj palači. Filmovi će se prikazivati jednom tjedno i to petkom, a u početku stavit ćemo fokus na hrvatske igrane i dokumentarne filmove uz gostovanja autora i filmskim predavačima iz Hrvatske, pa čak i šire. Cijena ulaznice ostat će ista i iznosit će 20 kuna, rekao nam je Fric.

Podsjetimo, filmski program bio je najavljen za prošlu jesen u prostoru Kneževe palače kojim upravlja Koncertni ured. Ove će se jeseni to konačno dogoditi, pa će svi zaljubljenici u filmsku umjetnost uživati u pomno odabranim naslovima kroz cijelu godinu.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA