Sport

SPORTSKI DIREKTOR BRANIMIR LONGIN POTVRDIO

KK Zadar napustili Luka Božić, Lovre Bašić, Mislav Brzoja i Kristijan Krajina

Ovih dana obavit će se razgovori s Marićem, Žorićem i Dašićem, a pregovara se i s novim igračima

KK Zadar kreće u potpunu rekonstrukciju momčadi, jasno je nakon prvih poteza koje su povukli Nadzorni odbor, direktor Željko Žilavec i prije svih sportski direktor Branimir Longin. U zadarskom dresu tako od sljedeće godine zasigurno nećemo gledati Luku Božića, Lovru Bašića, Mislava Brzoju i Kristijana Krajinu, potvrdio nam je jutros sportski direktor.

- Neki su skupi a neki nisu u našoj viziji momčadi za sljedeću sezonu. Ovih dana obavit ćemo razgovore s Marićem, Žorićem i Dašićem i vidjeti koje su opcije za sljedeću sezonu. Također, u pregovorima smo s nekim drugim igračima, ali još je prerano za potvrdu konačnih dogovora, rekao nam je Longin.

Najveća promjena će tako biti odlazak najkorisnijeg igrača Luke Božića, koji je statistički bio i najbolji igrač ABA lige. Uvjet za njegov ostanak bilo je igranje regionalne lige sljedeće godine, no u međuvremenu je očigledno privukao interes bogatijih klubova kojima Zadar ne može parirati. Bašićev odlazak također je pomalo neočekivan jer se radi o domaćem igraču s velikim potencijalom, kojega ipak nije uspio iskazati tijekom godina provedenih na Višnjiku. Nova sredina dobro će mu doći da spozna gdje se zapravo nalazi kao košarkaš-profesionalac.

Brzoja je solidan igrač koji je ipak dosta kritiziran zbog lošeg šuta, što za igranje na mjestu beka-šutera i nije neka kvalifikacija, dok bi Krajina vjerojatno i prošle sezone postao bivši da nije bilo doping-slučaja Williama Magarityja.

U ovom trenutku na ugovoru su tek spomenuti Magarity, Jure Planinić i Domagoj Vuković. Na sportskog direktora očigledno se računa, čeka se potvrda za trenera Antu Nazora, a status Željka Žilavca je neupitan.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA