Sport

STIGLA SLUŽBENA POTVRDA

Klubovi ABA lige odlučili da Zadar ne ispada iz natjecanja

Zvezda je rekla da prati Euroligu, Partizan zahtijeva da se zna tko će biti četvrti, kao i da se "riješi" utakmica Budućnost - Crvena zvezda

Klubovi ABA lige glasali su na današnjoj skupštini da se natjecanje ne nastavi, saznaje Mondo.ba.

Kada su riješena pravna pitanja, pristupilo se glasanju. Za nastavak bila su tri kluba, a protiv devet. Za nastavak sezone glasali su: Mornar, Budućnost i Partizan a protiv su bili Primorska, FMP, Cedevita Olimpija, Crvena zvezda, Igokea, Krka, Mega, Zadar.

Treba reći i da su se klubovi ovako izjasnili, ali da to još nije službeno usvojeno. Trenutna rasprava je o modelu kojim će se završiti sezona.

Zvezda je rekla da prati Euroligu, Partizan zahtijeva da se zna tko će biti četvrti, kao i da se "riješi" utakmica Budućnost - Crvena zvezda. Klubovi koji su bili protiv nastavka traže da ne bude ispadanja, pa će tako Zadar i dogodine igrati ABA ligu.

Iz KK Zadar kasnije su javili kako je službeno prvi put u povijesti od svog osnivanja otkazana sezona regionalnog natjecanja.

- KK Zadar ostaje u prvom razredu natjecanja, a liga se proširuje za dva dodatna mjesta, koja će najizglednije popuniti dva najbolje rangirana kluba iz ABA Liga 2, odnosno u ovom slučaju Košarkaški klub Borac - Čačak i KK Split.

Također, postoje indicije kako će KK Gorica dobiti pozivnicu za pristupanje drugoj ABA ligi, što će značiti kako će Hrvatska sljedeće sezone imati svoja četiri predstavnika u prvoj i drugoj ABA ligi.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA