Sport

DVIJE ODLUKE IZVANREDNE SKUPŠTINE KLUBA

Knežević ostaje v.d. predsjednik HNK Zadar koji će postati sportsko dioničko društvo

Iz HNK Zadar dostavili su kratko priopćenje sa današnje izvanredne Skupštine na kojoj su donesene dvije odluke.

Iz HNK Zadar dostavili su kratko priopćenje sa današnje izvanredne Skupštine na kojoj su donesene dvije odluke.

- Prihvaćena je ostavka predsjednika Damira Kneževića i donesena odluka o raspisivanju javnog poziva za izbor novog predsjednika HNK Zadar, a koji će biti objavljen u Narodnim novinama. Do izbora novog predsjednika HNK Zadar, skupština kluba je za vršitelja dužnosti imenovala Damira Kneževića. Također, donesena je odluka o namjeri preoblikovanja kluba iz udruge građana u športsko dioničko društvo koje će se uputiti na razmatranje Gradu Zadru, stoji u priopćenju. 

Prije dva tjedna Knežević je podnio ostavku na mjestu direktora HNK Zadar, izjavivši da ne želi doći u situaciju da postane "svojevrstan uteg Klubu" te da će "u predstojećem prijelaznom razdoblju i perspektivi ostati na raspolaganju radi održavanja funkcioniranja Kluba i stabilnosti poslovanja".

Damir Knežević prvo je bio direktor NK Zadar koji je poslan u stečaj, a onda je postao dvostruki direktor jer je osnovana udruga koje je dobila kazališni predznak HNK. Treći čin je osnivanje sportskog dioničkog društva u kojem bi Grad Zadar opet mogao biti većinskim suvlasnikom, a Knežević direktorom po treći put.

Međutim, Knežević koji je slovio kao direktor prema ovom priopćenju postao je predsjednik što je jedino mogao i biti s obzirom na to kako se radi o udruzi koja je od Grada Zadra dobila pozajmnicu od dva i pol milijuna kuna bez roka vraćanja.

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA