Sport

DIREKTOR KK ZADRA O AKTUALNOSTIMA U KLUB

Koliko je plaćen Farrov raskid? Žilavec govorio u šiframa, novinari izračunali

Sve te glasine neću reći da su zlonamjerne, ali su neistine. Neki možda tako pokazuju ljubav prema klubu, ili pljucanjem, gađanjem kovanicama, pa nam priušte kazne i na kraju zatvaranje tribine

Dolazak na konferenciju za medije direktor KK Zadra iskoristio je za izvještaj o novoj kazni ABA lige za nerede na utakmici s Cibonom, ali i obračun s "kuloarima", pojednim medijima, komentatorima, koji tvrde kako je Amerikancu Jamesu Farru isplaćena velika odšteta za raskid ugovora.

- Za ispade na utakmici s Cibonom - vrijeđanje kluba i gostujućih igrača te bacanje tvrdog predmeta koji je pogodio suca u ruku, KK Zadar je kažnjen s 3.000 eura. Imali smo kaznu s Krkom, kaznu s Cibonom, još jedna kazna slična s ovoj i mi smo dostigli otprilike ono što se Farru treba isplatiti, dao je nepoznanice za jednadžbu direktor Željko Žilavec, a novinari izračunali da se radi o 10.000 dolara, malo više ili manje.

Ni jedan igrač s kojim je postignut raskid ugovora u zadnje tri godine nije dobio sve plaće.

- Sve te glasine neću reći da su zlonamjerne, ali su neistine. Neki možda tako pokazuju ljubav prema klubu, ili pljucanjem, gađanjem kovanicama, pa nam priušte kazne i na kraju zatvaranje tribine. Provlače se po portalima i komentari oko stvaranja mladih igrača. Takvo razmišljanje je triska tim igračima koji se svakodnevno na terenu znoje, trude, rade, njihovim trenerima, sportskom direktoru pa i klubu. Mi u Pet bunara imamo 10 kadeta i pet juniora koji igraju ligu, idu na turnire u Hrvatskoj i inozemstvu. Brala, Korman, Modrić, Buljan, Beljan, samo su neka od imena koji imaju potencijala, a hoće li doći do prve momčadi ovisi o puno čimbenika, najviše o njima samima. Najvažnije je vrijeme jer se mladog igrača ne može lako proizvesti, a u prošlih desetak godina nastao je vakuum, treba vremena da se on popuni, rekao je Žilavec.

Sutra će od 16.30 sati biti otvorena sva četiri ulaza, pregledi će biti rigorozni a svi koji sjede u obiteljskom VIP-u i imaju godišnje ulaznice trebat će na poziv zaštitara pokazati osobnu iskaznicu.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA