Zadar

PITANJA ZA NMZ

Koliko nas je koštao Salvador Dali, a tko plaća odvjetnika?

Suzana Jakovac (SDP) pitala je zna li se koliko je koštala Dalijeva izložba u Kneževoj palači te koliko je uprihođeno od prodaje ulaznica.

Renata Peroš i Narodni muzej Zadar bili su tema još jedne sjednice Županijske skupštine. Iako ovog puta nisu bili u dnevnom redu, vijećnici oporbenih stranaka na Aktualnom satu su se zanimali za vlagu u Malom arsenalu, o čemu smo već pisali, cijeni Dalijeve izložbe te plaćanju odvjetničkih troškova u sporu koji Narodni muzej, Renata Peroš i David Ricov vode protiv novinara.

- U odgovoru Renate Peroš na pitanje s prošle sjednice navodi se kako u sudskom progonu novinara NMZ, Peroš i Ricova zastupa isti odvjetnik. Osim što je to sukob interesa, to je i protuzakonito. Ricov i Peroš svoje privatne parnice financiranju u cijelosti ili dijelom javnim novcem, upozorio je Marko Pupić-Bakrač.
Župan Božidar Longin odgovorio mu je kako ne zna tko je odvjetnik, niti je provjeravao, pa će pitati ravnateljicu.

- Odvjetnik svima je Ive Brkić, isti koji i vas zastupa u jednoj parnici protiv mene, "pomogao" mu je Pupić-Bakrač.

Suzana Jakovac (SDP) pitala je zna li se koliko je koštala Dalijeva izložba u Kneževoj palači te koliko je uprihođeno od prodaje ulaznica.

- Od 1. lipnja pet mjeseci je bila Dalijeva izložba u muzeju. Koliko je novca potrošeno za dolazak, transport, održavanje uvjeta u prostorijama, promidžbu i sl, a koliko je zarađeno? Smatram da je ideja dovođenja renomiranih umjetnika fenomenalna, hvalevrijedna ideja, a ako se dokaže da su te izložbe stvarno posjećene, da donose profit i doprinose kulturnoj promidžbi, ja više nikada neću s ove bine postaviti negativno intonirano pitanje ravnateljici, rekla je Jakovac.
Rekla je da termin turističke sezone nije dobar, jer je prosječno zadržavanje turista u Zadru 1,6 dana.

- Zadar nije turistička destinacija, kroz njega turisti prolaze a usput će eventualno doći na Morske orgulje.

I na ovo pitanje odgovor će biti dostavljen pisanim putem.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA