Zadar

NA ZADARSKOM SUDU NASTAVLJEN STEČAJ NAD MATKOLOM

Koloper je u osvetnički pogon krenuo iako je imao dovoljno imovine za namirenje dugova

U vlasništvu Matkola je šest poslovnih prostora u Šibeniku, u poslovno-stambenoj zgradi u Ulici Stjepana Radića, koje je vještak procijenio na ukupno 2,64 milijuna kuna

Nakon tragičnog ubojstva stečajne upraviteljice Radojke Danek, njezinog supruga i poduzetnika Tedija Slamića, a potom i samoubojstva vlasnika tvrtke koji je počinio ubojstva, Branka Kolopera, na Trgovačkom sudu u Zadru nastavljen je postupak prodaje imovine Matkola u stečaju. Nova stečajna upraviteljica Tea Gattering popisala je imovinu stečajnog dužnika, iako nije našla dokumentaciju niti u računovodstvu niti u materijalima ubijene Danek, te je sudu dostavila procjenu vrijednosti i stanje dugovanja tvrtke.

Kako je vidljivo iz dokumenata priloženih u njezinom izvješću, Matkol ima dovoljno, čak i više imovine nego je potrebno za namirenje vjerovnika. I Koloper je znao za to, ali nije prihvaćao mogućnost da zbog dugova, za koje se nije smatrao odgovornim (nego ubijenog poduzetnika Slamića), izgubi imovinu koju je do tada zaradio.

U vlasništvu Matkola je šest poslovnih prostora u Šibeniku, u poslovno-stambenoj zgradi u Ulici Stjepana Radića, koje je vještak procijenio na ukupno 2,64 milijuna kuna. Pekarska postrojenja i oprema procijenjeni su na 810.000 kuna, a i na računu je ostalo 368.270 kuna te je tako ukupna imovina Matkola vrijedna 3,8 milijuna kuna. Ukupne obveze prema vjerovnicima su 3 milijuna kuna, pa bi Koloperu, da je prihvatio stečaj kao rješenje, na kraju možda i ostalo 800.000 kuna. Druga opcija je bila da vjerovnike namiri prodajom poslovnih prostora, pa se ne bi diralo u pekarski pogon, koji je mogao nastaviti s radom.

Nakon detaljnog popisa sve imovine, uključujući uredsku opremu, stečajna upraviteljica sazvat će Skupštinu vjerovnika radi donošenja odluke o načinu unovčenja procijenjenih nekretnina i ugostiteljske opreme.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA