Zadar

"SREĐUJU ŠTO JE GRADSKO I ŠTO NIJE"

Komunalci uredili prilaz školi u Arbanasima, slijede sanacija u Tuđmanovoj ulici i kamere

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okolišta, Robertino Dujela, predstavio je na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika aktivnosti svog odjela koji, kako ih je pohvalio gradonačelnik Branko Dukić, uređeje i što je gradsko i što nije. Mislio je pritom na akciju na prostornog bivše vojarne Franka Lisice koji je bio pun smeća, odlomljenih stabala i rupa.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Robertino Dujela, predstavio je na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika aktivnosti svog odjela koji, kako ih je pohvalio gradonačelnik Branko Dukić, uređuje i što je gradsko i što nije. Mislio je pritom na akciju na prostoru bivše vojarne Franka Lisice koji je bio pun smeća, odlomljenih stabala i rupa.

- Iako nije u nadležnosti našeg održavanja, neprihvatljivo nam je da dio javnog prostora, kojeg koriste građani, stoji neuređen. Iz istog razloga smo prionuli i u roku od dva dana uredili taj dio prostor unutar centra Franka Lisice, naglasio je Dujela.

U njihovoj nadležnosti je pak dodatno iscrtavanje horizontalne signalizacija u krugu vrtića i škola pred početak školske godine.

- Ove godine naglasak je bio na Trgu Gospe Loretske, gdje smo osigurali koridor djeci i pješacima na putu do škole, odvojili ih horizontalnom signalizacijom i fizički stupićima. Uz to uredili smo parkiranje, odnosno promet u mirovanju, te iscrtali dodatno pretovarno mjesto. Prioritet nam je bio osiguranje sigurnog puta školi djeci, poručio je Dujela.

Resorni pročelnik najavio je i postavljanje kamera na 10 lokacija u sljedećoj kalendarskoj godini, kao i apliciranje iz Nacionalnog programa za postavljanje dodatne horizontalne signalizacije, prema uputama Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

- Izradili smo elaborat i projektnu regulaciju za sanaciju neprihvatljivih "hupsera" za dionicu Ulice Franje Tuđmana, neovisno o tome što će ista ići u rekonstrukciju u iduće dvije godine, najavio je Dujela. Osvrnuo se i na zastoj u nabavi staklenih ploča za Pozdrav suncu, za što nije pristigla niti jedna ponuda. Kako sanacija od vandalskog čina ipak ne bi stala, radi se kroz povećanje iznosa komunalne opreme za 100 tisuća kuna.

- Pratimo potrebe održavanja komunalne infrastrukture pa smo tako Nasadima osigurali dodatnih 800 tisuća kuna kako bi održavanje zelenih površina bilo na primjerenoj i zavidnoj razini. Dodatnih 900 tisuća kuna ide i za nerazvrstane ceste, odnosno za horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i radove na održavanju pločnika, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA