Zadar

NEVJEROJATAN SLUČAJ IZ ZATONA

Konobar iz pakla: gostima umjesto rakije ulio solnu kiselinu i teško ih ozlijedio

Nakon što je poslije večere jedan od konobara ponudio rakijom na račun kuće petero gostiju, on je iz kanistra bijele boje s vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom u čaše natočio deterdžent za pranje posuđa marke Ecosol

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Okrivljenika se tereti da je kao zaposlenik restorana 6. kolovoza 2017. oko 23 sata u Zatonu, nakon što je poslije večere jedan od konobara ponudio rakijom na račun kuće petero gostiju; iako svjestan da se uz šank nalazi više kanistara, i lakomisleno smatrajući da u čaše toči rakiju, a ne provjeravajući što doista toči; iz kanistra bijele boje s vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom u čaše natočio deterdžent za pranje posuđa marke Ecosol.
Čaše su poslužene gostima, a oni su u uvjerenju da se radi o rakiji, popili navedeni deterdžent koji sadrži solnu kiselinu uslijed čega je dvoje gostiju, po unosu tekućine u usta, ispljunulo ju zadobivši erozije jezika i usana uz crvenilo i otok (lake ozljede), dok je dvoje gostiju progutalo deterdžent i od toga zadobilo teške ozljede (kaustične ozljede jednjaka i želuca, a jedan od njih i čir).

Optužnica je podignuta zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 3. u vezi st. 1. Kaznenog zakona/11.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA