Zadar

PRIJE 13 GODINA KUPILI SU OD NADBISKUPIJE IGRALIŠTE

Konzum napušta zgradu kojoj je vlasnik zapravo nizozemski fond WPC Agro 5

Do kraja ovog mjeseca zatvorit će se velika trgovina Konzuma na Bulevaru i u nju će useliti Interspar.

Do kraja ovog mjeseca zatvorit će se velika trgovina Konzuma na Bulevaru i u nju će useliti Interspar. Točnije u Konzumu, čija je uprava za maloprodaju u Šibeniku, rekli su nam da se ta trgovina zatvara 16. rujna i da to nije njihov prostor, nego se vraća vlasniku, a to je Fond. 

Od drugih najmoprimaca u zgradi Konzuma doznajemo da će se trgovina zatvoriti 30. rujna i da će trebati mjesec dana da se useli Interspar, te da će za to vrijeme oni i dalje normalno poslovati u toj poslovnoj zgradi koja ima ukupnu površinu od 5236 metara četvornih zajedno s garažnim i parkirališnim prostorom od skoro devet tisuća kvadratnih metara.

Konzum je taj prostor za gradnju, koji je bio igralište Nogometnog kluba Arbanasi, kupio od Nadbiskupije. Prvi Super Konzum u Zadru otvoren je 2007. godine, da bi 2014. godine vlasnik te poslovne zgrade nasuprot Autobusnog kolodvora postao međunarodni fond WPC Agro 5 koji se bavi investicijama i nekretninama. Oni su vjerovnici za kredit od 31 milijun EUR-a, koliko je Konzum uzeo od Erste grupe iz Austrije.

Konzum u Zadru jedna je od više nekretnina na koje je svoje vlasničko pravo upisao taj fond sa sjedištem u Nizozemskoj. Jedan od direktora u tom fondu, čije je hrvatsko sjedište na Savskoj cesti u Zagrebu, je bivši ministar pomorstva Roland Žuvanić, podrijetlom s Premude, koji je nakon političke epizode, nastavio karijeru biznismena.

Gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Živkom Kolegom, zajedno s Nadbiskupijom, napravili su novo igralište kojeg NK Arbanasi koriste na Stanovima. Početni udarac na igralištu s umjetnom travom, odavno već dotrajalom, napravili su 2007. godine tadašnji gradonačelnik Kolega i pok. nadbiskup Ivan Prenđa.

PRIKAŽI KOMENTARE (17)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA