Sport

GRAD KOŠARKE

Košarkašice Zadra nakon 15 godina ispale iz Premijer lige

Zadar je u ovu sezonu ušao organizacijski i kadrovski nepripremljeno pa u jednu ruku i neozbiljno, jer s ovako mladom ekipom bilo je potpuno nerealno očekivati bilo što drugo od ovoga što se na kraju dogodilo

Zadarske su košarkašice očekivano poražene i u pretposljednjem kolu Lige za ostanak i to na domaćem terenu od Splita, jedine ekipe koju su teoretski mogle dostići na tablici. Splićanke su bez većih problema opravdale ulogu favoritkinja te s konačnih 51:63 slavile i u četvrtom ovosezonskom medusobnom susretu. Nakon ovog poraza, ukupno 19. u sezoni, sada je i matematički potvrdeno da ekipa s Višnjika više ne može izbjeći posljednje mjesto, koje znači ispadanje u niži rang, piše Sport023.

Zadranke su od početka bile u rezultatskom zaostatku, a kada se zna da su utakmicu, da bi zadržale šansu za ostanak, morale dobiti sa najmanje 14 razlike, onda je jasno da je sve bilo riješeno već u ranoj fazi susreta. Početkom posljednje četvrtine još uvijek je bilo dostižnih pet razlike, no realnu šansu za pobjedu ekipa Samira Žuže, kao ni u svim ostalim ovosezonskim susretima, nije imala.

Zadar je jednostavno u ovu sezonu ušao organizacijski i kadrovski nepripremljeno pa u jednu ruku i neozbiljno, jer s ovako mladom ekipom bilo je potpuno nerealno očekivati bilo što drugo od ovoga što se na kraju dogodilo. A ništa se nije promijenilo ni u zimskom prijelaznom razdoblju. Kada se podvuče crta, može se reći da su ove mlade djevojke (neke još i djevojčice) pružile igre čak i iznad realnih očekivanja.

Od 2006. godine, kada je ušao u elitni rang, ŽKK Zadar imao je i teških i vrlo dobrih sezona, a daleko najbolja bila je ona kada su Zadranke 2016. igrale finale prvenstva Hrvatske. Kako je u sljedećih pet godina došlo do srozavanja i ispadanja u niži rang i to nepreglednom serijom visokih poraza, pitanje je s kojim će se ljudi u klubu, ali i ne samo oni, već i ostali faktori koji vode sport u gradu Zadru, morati pozabaviti u sljedećim mjesecima.

Jer ako grad s takvom košarkaškom tradicijom poput Zadra, u ipak relativno skromnoj konkurenciji, ne može imati ženskog prvoligaša, onda se doista treba zapitati kojim putem plovi zadarski sportski brod. I to u godini kada se mnogi vole kititi titulom "grada sporta". Ispadanje iz lige pritom, naravno, ne mora biti nikakva tragedija, ako će se iz njega izvući nekakve pouke. A hoće li, pokazat će kao i obično vrijeme.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA