Sport

ZADRANIN PUTUJE U NORVEŠKU NA DEATH DIVING

Kotlar prvi Hrvat na natjecanju u ekstremnim skokovima u vodu: Što luđe, to bolje!

Zadranin Josip Kotlar (1991.) bit će prvi Hrvat koji će sudjelovati u međunarodnom natjecanju u skokovima u vodu slobodnog izražaja.

Zadranin Josip Kotlar (30) bit će prvi Hrvat koji će sudjelovati u međunarodnom natjecanju u skokovima u vodu slobodnog izražaja. Krajem tjedna čeka ga nastup u Bergenu, u Norveškoj.

- Prijavio sam se i ušao u konkurenciju 20 natjecatelja - kaže Kotlar čija je priča objavljena na službenoj stranici Sportskog centra Višnjik.

Skokovi u vodu slobodnoga izražaja, dakako, imaju dodirnih točaka s klasičnim skokovima u vodu.

- Imaju, ali temeljno je pravilo „što luđe, to bolje" uz napomenu da je dodir s vodenom površinom obvezan - trbuhom. Riječ je o nekoj vrsti ekstremnoga sporta.

Moglo bi se reći da je to svojevrsni slobodni stil...

- Tako nekako. Poželjno je što ostvariti više akrobatskih elemenata s desetmetarske platforme. Sve se ocjenjuje i skupljaju se bodovi.

Kotlar se ovom vrstom skokova bavi oko dvije godine.

- Spletom okolnosti upoznao sam Norvežanina Kima-Andrea Knutsena, svjetskoga prvaka. On me upoznao s ovom vrstom skokova i pokušao sam i ja. Nije baš jednostavno, ali bio sam ustrajan. Ljeti skačem i sa stijena i sa skakaonica na Kolovarama, a zimi - evo - na Višnjiku s petmetarske platforme. Nije optimalno, ali što je, tu je.

Konkurencija na natjecanju BERGEN DEATH DIVING 2021. bit će veoma žestoka.

- Puno je sjajnih skakača. Oni se time bave dugo, imaju i natjecateljskoga iskustva. Ovo natjecanje u Bergenu jedno je u nizu. Skupljaju se bodovi i onda će se vidjeti tko će se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Za mene je velika stvar što sam pozvan među ovih 20 za predstojeće natjecanje, poručuje Kotlar koji je javnosti poznat kao jedan od kandidata u showu "Ženim sina" prikazanom 2019. godine.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA